<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reach Subsea landet Equinor-avtale

Reach Subsea har blitt tildelt en treårig rammeavtale med Equinor for arbeid fram til 2026.

    Publisert 13. mars 2023 kl. 12.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord
    LANDET EQUINOR-AVTALE: Subseaskipet Viking Reach (2009), tidligere Edda Sun, som eies 50,1% av Eidesvik Offshore og 49,9% av Reach Subsea, skal løse oppdrag på vegne av Equinor. Foto: EIDESVIK OFFSHORE

     

    Avtalen dekker hele spekteret av Reach Subsea-tjenester, inkludert støtte til installasjon, bunninngrep og alle former for undervannstjenester og overvåking, kommer det frem i en børsmelding mandag.

    «Vi ser frem til å fortsette vårt langvarige samarbeid med Equinor. Avtalen vil være en utmerket driver for vekst og utnyttelse av Reach Subsea sin moderne og utvidede flåte av konvensjonelle fartøy. Vi vil nå støtte en kunde over hele spekteret av tjenester», sier adm. direktør i Reach Subsea, Jostein Alendal, i pressemeldingen.

    Fra Edda Sun til Viking Reach

    Reach Subsea kunngjorde også at det første oppdraget er på fire Equinor-opererte gassfelt i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet. Arbeidet vil omfatte utnyttelse av teknologi fra Reach Subseas overvåkingsgruppe, tidligere kjent som Octio. Oppdraget vil ha en varighet på omtrent to måneder og vil starte i andre kvartal av 2023. Oppdraget vil bli løst hovedsakelig av subseaskipet, «Viking Reach».

    I februar dannet Eidesvik Offshore en joint-venture med Reach Subsea for eierskap og drift av subseaskipet «Edda Sun», som fikk navnet «Viking Reach». Reach Subsea eier 49,9 prosent.