<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen under 80 dollar: – Klarer ikke å finne grunn til å kjøpe

Oljeprisen faller, men ingen tradere kjøper dippen, ifølge ekspert.

  Publisert 15. mars 2023 kl. 07.38
  Oppdatert 15. mars 2023 klokken 07.39
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 260 ord
  NED: Ed Moya, senior markedsanalytiker i Oanda. Foto: Bloomberg

  Brent-oljen er siden midnatt opp 1,1 prosent til 78,27 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,1 prosent til 72,13 dollar fatet. Til sammenligning kostet et fat nordsjøolje 80,29 dollar pr. fat – ganske nøyaktig 2 dollar høyere enn i dag. 

  Fallet sent på tirsdag var ganske forbløffende ifølge Rebecca Babin, senior energi-trader i CIBC Private Wealth. Bloomberg noterer at aktiviteten i opsjonsmarkedet indikerer at oljetradere posisjonerer seg i økende grad for nedside.

  – Energi-tradere klarer nesten ikke å finne en grunn til å kjøpe «dippen» før vi er forbi neste runde med lagertall. Det forventes oppgang i oljelagrene, og det kan holde oljeprisene sårbare i løpet av de neste 24 timene, sier Ed Moya, senior markedsanalytiker i Oanda, ifølge Bloomberg.

  Ellers oppjusterte OPEC tirsdag sin prognose for kinesisk oljeetterspørselsvekst i 2023 ytterligere på grunn av lettelser i landets covid-19-restriksjoner, selv om de holdt prognosen for globale etterspørsel uendret.

  Ifølge Reuters viser tall onsdag at kinesiske raffinerier behandlet 3,3 prosent mer råolje i de to første månedene av 2023 sammenlignet med samme periode året før.

  Bransjetall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag kveld at råoljelagrene i USA steg med 1,2 millioner fat i forrige uke. API-tallene viste videre at bensinlagrene steg med 4,6 millioner fat, mens destillatlagrene falt med 2,9 millioner fat i forrige uke.

  På tilbudssiden sa Saudi-Arabias energiminister prins Abdulaziz bin Salman til Energy Intelligence i et intervju tirsdag at OPEC+-alliansen, som inkluderer Russland, vil holde seg til produksjonskuttene avtalt i oktober til slutten av året.

  Det internasjonale energibyrået (IEA) publiserer sin månedsrapport klokken 10.00, mens EIA (det amerikanske energidepartementets statistikkfløy) publiserer offisielle lagertall 15.30.