<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen stuper 7 prosent

Frykt for en global bankkrise bidrar til et kraftig fall i oljeprisen.

Publisert 15. mars 2023 kl. 15.43
Oppdatert 15. mars 2023 klokken 18.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
MER PÅ LAGER: Oljelagrene i USA øker. Foto: Bloomberg

Markedsuro sørger for at Nordsjøoljen faller 6,9 prosent til 72,14 dollar mens WTI-oljen faller 7,2 prosent til 66,18 dollar. Ifølge CNBC frykter flere markedsaktører at en mulig global bankkrise vil kunne bremse den globale økonomiske veksten.

I løpet av onsdagens handel på Oslo Børs falt Equinor 5 prosent, Aker BP gikk ned 5,8 prosent mens Vår Energi opplevde et kursfall på 7,6 prosent.

Ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene økte med 1,6 millioner fat til 480,1 millioner fat i forrige uke. Ifølge TDN Direkt var det ventet en oppgang på 1,2 millioner fat.

Bensinlagrene falt med 2,1 millioner fat mens destillatlagrene falt med 2,5 millioner fat. Det var ventet at bensinlagrene skulle falle med 1,8 millioner fat og at destillatlagrene skulle falle med 1,2 millioner fat.