<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blar opp milliarder etter oljeprisfall

Berkshire Hathaway utnytter den siste ukens oljeprisfall, og spytter inn nye 466 millioner dollar i Occidental Petroleum.

  Publisert 16. mars 2023 kl. 15.38
  Oppdatert 16. mars 2023 klokken 15.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 243 ord
  SER KJØPSMULIGHET: Warren Buffetts Berkshire Hathaway øker ytterligere i Occidental Petroleum. Foto: Bloomberg

  Warren Buffetts Berkshire Hathaway øker ytterligere i Occidental Petroleum, går det ifølge CNBC frem av en melding som ble sendt inn til det amerikanske finanstilsynet (SEC) onsdag.

  Berkshire kjøpte 7,9 millioner aksjer i oljeselskapet fordelt på åtte separate handler mandag, tirsdag og onsdag, på kurser fra 56,66 til 61,28 dollar. Investeringen på drøye 466 millioner dollar kommer bare en drøy uke etter det Buffett-dominerte investeringsselskapets forrige Occidental-kjøp.

  466 millioner dollar tilsvarer drøye 5 milliarder norske kroner på dagens valutakurser.

  Utnytter lavere oljepriser

  I mellomtiden har rystelsene fra en gryende bankkrise bidratt til å senke oljepriser og oljeaksjer. Brent-oljen står i 15-tiden torsdag i 72,65 dollar pr. fat, ned 12 prosent den siste uken. Occidental-aksjen har i samme periode falt 8-9 prosent.

  Occidental-aksjen stiger for øvrig 0,6 prosent i tidlig handel på Wall Street torsdag. Så langt i 2023 har fallet vært 6-7 prosent for aksjen som mer enn doblet seg i fjor.

  En topp 10-investering

  Buffett-selskapet har nå 208 millioner aksjer i oljeselskapet, en post som basert på onsdagens sluttkurs var priset til 11,8 milliarder dollar. Posten er blant Berkshires ti største investeringer. 

  Berkshire Hathaway har i tillegg Occidental-preferanseaksjer for 10 milliarder dollar, samt opsjoner på å kjøpe ytterligere ordinære aksjer for 5 milliarder dollar.

  Buffett-selskapet fikk i august regulatorisk godkjennelse til å kjøpe opptil 50 prosent av Occidental Petroleum, noe som utløste spekulasjoner om at hele Houston-baserte Occidental til slutt vil bli slukt.