<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Saudi-nyhet fikk optimistene til å våkne

Et møte mellom Saudi-Arabia og Russland løfter stemningen i oljemarkedet.

    Publisert 17. mars 2023 kl. 08.11
    Oppdatert 17. mars 2023 klokken 08.12
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 262 ord
    I SAMTALER: Saudi Arabias energiminister Prins Abdulaziz bin Salman og Russlands visestatsminister Alexander Novak. Foto: NTB

    Oljeprisene trekker oppover fredag morgen.

    Frontkontrakten for Brent-oljen står i 75,17 dollar pr. fat, opp 0,6 prosent (46 cent) så langt i dagens handel,  og opp nesten en dollar fra stengetid på Oslo Børs torsdag.

    WTI-oljen stiger 0,6 prosent til 68,78 dollar pr. fat.

    Statlige, saudi-arabiske medier meldte torsdag at landets energiminister prins Abdulaziz bin Salman møtte Russlands visestatsminister Alexander Novak i Riyadh for å diskutere OPEC+-samarbeidet og deres tiltak for å opprettholde markedsbalansen.

    Begge parter er fortsatt fullt innstilte på å levere i henhold til beslutningen sist oktober om å kutte produksjonen med to millioner fat pr. dag frem til utgangen av 2023.

    – Denne nyhetene vekket optimistene i markedet, og det var på en måte ventet etter nedsalget vi har sett de siste dagene, sier partner John Kilduff i Again Capital til Reuters.

    Frykter bankkrisen

    Samtidig sørger frykten for spredning av bankkrisen og en påfølgende global resesjon for å holde investorer på kanten av stolsetet.

    «Den plutselige kollapsen i SVB og Signature Bank har skremt markedene, og tvunget investorer til å tenke nytt om den bredere økonomiens helsetilstand», skriver JPMorgan-analytikere ifølge nyhetsbyrået i et notat.

    «Det vi ser er en reprising av oljeetterspørselen, men vi ser få endringer i det fundamentale i oljemarkedet, og heller mot å ri av volatiliteten i finanssektoren og holde våre anslag uendret enn så lenge i påvente av mulige tiltak de kommende ukene», heter det videre, med henvisning til OPEC+-møtet 3. april og sjansen for at Biden-administrasjonen begynner å fylle opp sine strategiske oljereserver.

    Den rådgivende komitéen i OPEC+ møtes 3. april.