<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

1400 arbeidere streiker i Nordsjøen

En håndfull av olje- og gassplattformer i den britiske delen av Nordsjøen kan stå stille de kommende ukene, etter at 1.400 offshorearbeidere går ut i streik.

Publisert 21. mars 2023 kl. 19.48
Oppdatert 22. mars 2023 klokken 09.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
STREIK: Denne uken vil offshorearbeidere i Nordsjøen starte streik.  FOTO: Carina Johansen

1.400 offshorearbeidere hos fem entreprenørselskaper i den britiske delen av Nordsjøen har stemt for å starte streik for å kreve bedre lønn og arbeidsforhold, i følge The Guardian.

Industriaksjonen ventes å ramme plattformene til store selskaper som opererer på den britiske kontinentalsokkelen, inkludert Shell, TotalEnergies, CNRI, EnQuest, Harbour Energy og Ithaca Energy, ifølge en uttalelse fra fagforeningen Unite.

Arbeidere på BPs plattformer var også ventet å streike, men tirsdag fikk 50 ansatte fremforhandlet en lønnsøkning på drøyt 10 prosent. 

– Olje- og gasselskaper har fått frie tøyler til å nyte massive overskudd i Nordsjøen; borekonsesjoner er effektivt sett lisenser til å trykke penger, sier generalsekretær Sharon Graham i Unite, og fortsetter:

– 1.400 offshore-arbeidere er nå klare for å ta til gatene mot arbeidsgiverne sine som tjener store summer, men som nekter å gi dem en rettferdig del av kaka. Dette vil skape en tsunami av uro i sektoren.

Streiken er forventet å vare fra 29. mars til 7. juni i år.