<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett tar nye jafs – kjøper oljeaksjer for 2,2 milliarder

Warren Buffett har nå brukt mer enn 1 milliard dollar på aksjer i Occidental Petroleum bare denne måneden.

  Publisert 28. mars 2023 kl. 09.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 171 ord
  BLAR OPP: Warren Buffett øker ytterligere i Occidental Petroleum. Foto: Bloomberg

  Warren Buffett (92) og hans Berkshire Hathaway har kjøpt nær 3,7 millioner aksjer i Occidental Petroleum og med det utvidet eierandelen i oljeselskapet til rundt 23,6 prosent, ifølge Reuters.

  Aksjekjøpet ble gjort i en periode mellom 23. og 27. mars, fremgår det av dokumentasjon sendt inn til det amerikanske finanstilsynet.

  Totalt kostet de nye aksjene rundt 216 millioner dollar – drøyt 2,2 milliarder kroner.

  Dermed har Buffett og Berkshire Hathaway brukt mer enn 1 milliard dollar på Occidental-aksjer denne måneden, ifølge nyhetsbyrået.

  Buffett begynte å kjøpe store poster i Occidental Petroleum for rundt ett år siden. Nå er beholdningen oppe i 211,7 millioner aksjer til en samlet verdi av 12,6 milliarder dollar. Berkshire Hathaway er dermed Occidentals største aksjonær.

  Berkshire Hathaway har i tillegg preferanseaksjer for 10 milliarder dollar i Occidental, samt opsjoner på å kjøpe ytterligere ordinære aksjer for 5 milliarder dollar.

  Buffett-selskapet fikk i august regulatorisk godkjennelse til å kjøpe opptil 50 prosent av Occidental Petroleum, noe som utløste spekulasjoner om at hele Houston-baserte Occidental til slutt vil bli slukt.