<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bergen Carbon Solutions: Fullt finansiert – satser på batterier til elbiler

Bergen Carbon Solutions satser på batterier til elbiler og har lommeboken full.

Publisert 29. mars 2023 kl. 07.44
Oppdatert 29. mars 2023 klokken 09.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 226 ord
SATSER: Odd Strømsnes, sjef for Bergen Carbon Solutions. Foto: Eivind Yggeseth

 

Bergen Carbon Solutions er fullt finansiert for å levere på selskapets nøkkelprioriteringer fremover, med 293 millioner kroner i kontanter.

Selskapet vil rette seg mot markedet for solid karbon til batterier for elektriske kjøretøy.

– Vi starter med bransjene med størst etterspørsel og betalingsvilje for solid karbon. Vi har bestemt oss for en fleksibel markedsstrategi da vi kan fungere som produsent, teknologileverandør og en samarbeidspartner i dette markedet, sier adm. direktør Odd Strømsnes ifølge TDN Direkt.

Han forteller at selskapet nå er fullt finansiert for å levere på våre nøkkelprioriteringer fremover og vil fokusere på å gjennomføre vårt kostnadsreduksjonsprogram, optimalisere og verifisere teknologien, og inngå langsiktige kommersielle industrielle partnerskap, både opp- og nedstrøms, med fokus på batterivertikalen.

– Vi ser at det er interesse for våre produkter på verdensmarkedet og vi fortsetter å sikte oss inn mot batteriindustrien, sa Strømsnes i en kommentar da selskapet la frem sine tall for fjerde kvartal

I januar bladde Strømsnes opp for sine første BCS-aksjer

Vil kommersialisere 

I en separat melding opplyses det at selskapet har inngått en intensjonsavtale med det sør-koreanske kjemiselskapet TKG Huchems for å kommersialisere selskapets teknologi og CNT-virksomhet.

Huchems har 14 fabrikker i Sør-Korea. Partene har blitt enige om å starte diskusjoner om kommersialisering av BCS-teknologi og produkter i Sør-Korea. Partene vil som en del av diskusjonene utforske muligheten for å sette opp en CNT-fabrikk med en kapasitet på 10.000 tonn pr. år i Sør-Korea.