<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Ingen aksjonærer liker en slik utvikling

MPC Energy Solutions skal investere tungt. Aksjen har falt tungt på Oslo Børs.

    Publisert 29. mars 2023 kl. 15.46
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 301 ord
    Bygger fornybare energiportefølje på 1.000 MW
    MPC Energy Solutions opererer i 9 land i Latin Amerika og Karibia og har en målsetting om å bygge en fornybare energiportefølje på 1.000 MW, basert på sol, vind og hybride løsninger i regionen. Dette skal være på plass i 2027 og selskapet skal investere 1 milliard dollar. Selskapet hentet 90 millioner dollar for to år siden og har behov for å bli tilført ytterligere 250 millioner dollar i løpet av de kommende 3-4 årene. Adm. direktør Martin Vogt innrømmer at stigende renter er en utfordring, men mener at selskapet er i en bedre situasjon enn mange andre tilsvarende selskaper, og han guider en EBITDA etter 2027 på mellom 120 og 150 millioner dollar i året. Selskapet er notert på Euronext Growth og selskapet har hatt samme utvikling som mange andre såkalt grønne selskaper, og aksjen er ned 76 prosent fra toppen på 55 kroner første handelsdag 21. januar 2021. Selskapet har flere store aksjonærer. Klaveness Marine Finance har en eier andel på 4,8 prosent, Farvatn Private Equity AS, som eies av Johan Odvar Odfjell har 3,8 prosent og GLS Real Estate, som eies av Paal Hveem har en eierandel på 1,8 prosent. Hovedaksjonær er det tyske investeringsfondet MPC Capital med drøye 20,5 prosent. Martin Vogt sier at ingen aksjonærer liker en slik utvikling. – Mitt syn på dette er at markedet bestemmer verdien, og vi har liten påvirkning på det. Det er også makrofaktorer som spiller inn, og de er ikke til vår fordel i øyeblikket. Vi fokuserer på det vi kan gjøre noe med og det er implementeringen av strategien, prosjektene og levere på det vi har lovet. Og før eller siden tror vi at denne irrasjonelle verdsettelsen vil bli erstattet av en mer rasjonell verdsettelse av selskapet, sier han.

    MPC Energy Solutions opererer i 9 land i Latin Amerika og Karibia og har en målsetting om å bygge en fornybare energiportefølje på 1.000 MW, basert på sol, vind og hybride løsninger i regionen. Dette skal være på plass i 2027 og selskapet skal investere 1 milliard dollar.

    Selskapet hentet 90 millioner dollar for to år siden, i forbindelse med børsnoteringen i Oslo, og har behov for å bli tilført ytterligere 250 millioner dollar i løpet av de kommende 3-4 årene.

    Adm. direktør Martin Vogt innrømmer at stigende renter er en utfordring, men mener at selskapet er i en bedre situasjon enn mange andre tilsvarende selskaper, og han guider en EBITDA etter 2027 på mellom 120 og 150 millioner dollar i året.

    Aksjen har falt og falt

    Selskapet er notert på Euronext Growth og selskapet har hatt samme utvikling som mange andre såkalt grønne selskaper, og aksjen er ned 76 prosent fra toppen på 55 kroner første handelsdag 21. januar 2021.

    Selskapet har flere store aksjonærer. Klaveness Marine Finance har en eier andel på 4,8 prosent, Farvatn Private Equity AS, som eies av Johan Odvar Odfjell har 3,8 prosent og GLS Real Estate, som eies av Paal Hveem har en eierandel på 1,8 prosent. Hovedaksjonær er det tyske investeringsfondet MPC Capital med drøye 20,5 prosent.

    Martin Vogt er klar på at ingen aksjonærer liker en slik utvikling.

    Gjør det han kan

    – Mitt syn på dette er at markedet bestemmer verdien, og vi har liten påvirkning på det. Det er også makrofaktorer som spiller inn, og de er ikke til vår fordel i øyeblikket. Vi fokuserer på det vi kan gjøre noe med og det er implementeringen av strategien, prosjektene og levere på det vi har lovet. Og før eller siden tror vi at denne irrasjonelle verdsettelsen vil bli erstattet av en mer rasjonell verdsettelse av selskapet, sier han.