<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen ned tross markant lagertrekk

Markant fall i lagertallene i USA sender vanligvis oljeprisen opp. Det er ikke tilfellet i dag. 

    Publisert 30. mars 2023 kl. 08.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    FALL: Denne ukens lagertall fra USA har ikke støttet oljeprisen. Foto: Bloomberg

    Brent-oljen handler rundt 1,50 dollar pr. fat lavere enn da Oslo Børs stengte onsdag.

    Nedgangen kommer på tross av et lagertrekk i amerikanske råoljelagre på 7,5 millioner fat i forrige uke, ifølge EIA. Det var på forhånd ventet at lagrene skulle være opp 0,1 millioner fat.

    Videre falt bensinlagrene med 2,9 millioner fat, mot en ventet nedgang på 1,6 millioner fat.

    «En sesongmessig styrking i etterspørselen mot slutten av andre kvartal forventes å drive oljeprisene høyere fra dagens nivå», skriver National Australia Bank ifølge Reuters.

    Ifølge nyhetsbyrået falt russisk råoljeproduksjon med 300.000 fat pr. dag i løpet av de tre første ukene av mars, mindre enn det målsatte kuttet på 500.000 fat pr. dag, ifølge kilder kjent med dataene.

    Ellers ble det første leasingsalget i Mexicogolfen på 16 måneder gjennomført onsdag. Totalt kom budene inn på 310 millioner dollar, betydelig mer enn forrige auksjon på rundt 192 millioner dollar, ifølge Platts.

    – Det ser ut som en tilbakevending til pre-pandeminivåer av aktivitet og konkurranseevne. Det ble ikke så vilt som i perioden før 2015, men likevel en solid forbedring, kommenterer S&P Global-analytiker George Laguros ifølge Platts.