<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satser 100 millioner på svensk sol

HitecVision og TrønderEnergis ferske fornybarselskap Aneo går tungt inn i svensk solenergi.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 19.36
    Oppdatert 30. mars 2023 klokken 19.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord
    STOR SOLPARK: Solparken Aneo investerer i, ventes å bli en av de største i Sverige. Illustrasjon: Aneo

    HitecVision og TrønderEnergis fornybarselskap Aneo, som ble etablert i fjor, investerer nå rundt 100 millioner kroner i det som vil bli en av Sveriges største solparker, opplyser selskapene torsdag.

    «Sverige er et svært sentralt satsingsområde for oss», konstaterer konstituert konsernsjef i Aneo, Olav Sem Austmo.

    Solparken oppføres på et område på 270 mål utenfor Gislaved i Jönköpings län, og skal etter planen stå ferdig og produsere strøm i andre halvår i år. Den blir det første storskala solkraftverket i Aneos portefølje.

    Installert effekt vil være på 15 megawatt, og den årlige produksjonen vil være på 15 gigawattimer – tilsvarende årsforbruket til mer enn 3.000 husstander.

    Parken oppføres i et skogområde som er skadet etter brann, opplyses det.

    Det er Sunna Group som står bak solparkprosjektet. Her kom Aneo inn på eiersiden i september 2022, ved å kjøpe 23 prosent av aksjene i selskapet.

    Aneos mål er å bygge ut opp mot 2 terawattimer (TWh) med solkraft innen 2030 – tilsvarende det årlige strømforbruket til rundt 125.000 norske husholdninger.

    I januar kjøpte Aneo de svenske vindparkene Grimsås og Brännliden, som ble verdsatt til over 100 millioner euro med transaksjonen.