<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Gavepakke til oljeindustrien

På torsdag vedtok Representantenes hus i USA en energireform som skal legge til rette for fossile brensler.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 19.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord
    NY ENERGIREFORM FRA REPRESENTANTENS HUS: USAs president Joe Biden og Speaker i Representantenes hus Kevin McCarthy er totalt uenige om energifremtiden. Foto: Bloomberg

    På torsdag vedtok Representantenes hus i USA en energireform fra Republikanerne som er ment å styrke olje- og gassproduksjonen i USA samtidig som man reduserer klimatiltak. Dette er det første store lovforslaget fra speaker Kevin McCarthys' flertall i Representantenes hus, skriver Reuters.

    Lower Energy Costs Act ble vedtatt med en avstemning på 225 mot 204. Lovforslaget inneholder en reduksjon i reguleringer, en økning i energiutvikling på føderale landområder og en avskaffelse av klimatiltak som er pålagt av Demokratene.

    Republikanerne har fremstilt lovforslaget som en løsning på høye bensinpriser i USA, og et middel for å styrke energiproduksjonen og redusere kostnadene for amerikanske borgere.

    Dødt ved ankomst

    Demokratene fordømte lovgivningen som en gavepakke til oljeindustrien, og lovforslaget har liten sjanse til å bli vedtatt i det Demokratisk-ledede Senatet, hvor flertallsleder Chuck Schumer har erklært det som «dødt ved ankomst», ifølge Reuters.

    «Senatet vil ikke kaste bort tiden på en lov som vil sette USA tilbake tiår i overgangen til ren energi», sa Schumer i en tale kort tid før Representantenes hus stemte over lovforslaget.

    Demokratene ønsker en raskere adopsjon av rene energiteknologier som sol- og vindkraft som har mottatt lukrative nye subsidier under Inflation Reduction Act, mens Republikanerne presser for et fornyet fokus på fossile brensler.