<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparer en kvart million i året etter bytte: – Det er ville vesten blant strømleverandører

IT-selskapet Intility har spart 250.000 kroner i året på strøm etter å ha byttet strømleverandør.

Publisert 30. mars 2023 kl. 22.35
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
SPARER EN KVART MILLION PÅ Å BYTTE STRØMLEVERANDØR: Erling Ruud leder for eiendoms- og fasilitetsforvaltning i Intility tok sjansen på en utfordrer. Nå sparer han en kvart million i året. Foto: Intility

IT-selskapet byttet strømleverandør til utfordreren Volte. Erling Ruud, leder for eiendoms- og fasilitetsforvaltning i Intility, var på jakt etter bedre pris og kontroll over strømforbruket og valgte å satse på en nyetablert utfordrer som satset på ærlighet. Dette har ført til et betydelig kostnadskutt og kutt i kraftforbruk for selskapet.

– Det krevde utrolig mye kapasitet å prøve og forstå leverandørenes avtaler. Vi valgte til slutt å ta en sjanse på en nyetablert utfordrer som satset på ærlighet. Det ga uttelling og har ført til et kostnadskutt på en kvart million årlig og et betydelig kutt i kraftforbruk, fortalte Ruud.

Ifølge en undersøkelse fra SMB fryktet hver sjette småbedrift å gå konkurs på grunn av høye strømpriser i 2022.

På tide noen tar grep

Simen Armond adm. direktør Volte Foto: Volte

Simen Armond, adm. direktør i Volte, mener bedriftsmarkedet er preget av uklare kontrakter og manglende statlig kontroll.

– Det er nesten umulig å vite om man har en god strømavtale eller ikke, og kunden får ikke god nok innsikt i avtalene, sa han og la til:

– Bedriftsmarkedet er preget av mye lureri og lite transparens – Privatmarkedet har begynt å komme på plass, men det er nesten ville vesten blant tilbyderne i bedriftsmarkedet. Dette er også grunnen til at vi grunnla Volte. Det er på tide at noen tar grep.