<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BW Energy: Første olje hentet ut i Gabon

BW Energy henter nå ut 6000 fat olje hver dag, men skal opp til 30.000 i 2024.

Publisert 10. apr. 2023 kl. 09.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
DELER GLADNYHET: Carl Krogh Arnet, adm. direktør i BW Energy. Foto: Iván Kverme

 

Den første oljen fra feltene Hibiscus og Ruche utenfor Gabon er trygt hentet ut. Det melder BW Energy i en børsmelding mandag morgen.

Feltene inngår i Dussafu-lisensen, som ligger i Guineabukten utenfor det vestlige Sentral-Afrika.

Produksjonsresultatet fra den første brønnen er i tråd med forventningene, og har stabilisert seg på omtrent 6000 fat pr. dag.

– Vi leverte den første oljen fra Hibiscus/Ruche etter planen med en utmerket HMS-ytelse. Dette representerer det første av flere steg på veien for suksessiv produksjonsvekst i Gabon når vi fullfører boreprogrammet og oppgraderinger av eiendeler gjennom 2023 og tidlig i 2024, sier adm. direktør i BW Energy, Carl Krogh Arnet.

Forventer 30.000 fat daglig

Brønnen ble boret fra produksjonsanlegget BW MaBoMo til en dybde på 3883 meter ned i sandsteinreservoaret. 

«Oljen som produseres ved Hibiscus/Ruche transporteres i rørledning til BW Adolo FPSO for prosessering og lagring før lossing til oljetankere», skriver BW Energy.

Fire Hibiscus- og to Ruche-brønner inngår i fase 1, og ventes å tilføre omtrent 30.000 fat olje hver dag når alle brønnene er ferdigstilt tidlig i 2024, opplyses det. Brønnene bores av den jekkbare boreriggen Borr Norve tilhørende Borr Drilling.

«Separat pågår installasjonen av gassløftkompressoren på BW Adolo med fokus på igangkjøring og oppstart etter første olje fra Hibiscus/Ruche, som hadde prioritet under høyaktivitetsperioden ombord på FPSO», skriver selskapet.