<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kursras etter resultatmiss

Aksjekursen i Aker Carbon Capture har rast 50 prosent det seneste året. Karbonfangstselskapet økte omsetningen, men resultatet havnet langt under forventning i første kvartal.

Publisert 26. apr. 2023 kl. 07.40
Oppdatert 26. apr. 2023 klokken 13.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
LA FREM TALL: Valborg Lundegaard, adm. direktør i Aker Carbon Capture. Foto: Aker Carbon Capture

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 15.00

Lavere marginer førte til at Aker Carbon Capture fikk et resultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 51 millioner kroner i første kvartal i år, hvilket er en forbedring på 9 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Det var imidlertid 28 prosent lavere enn konsensus forventet, og 25 prosent under det Fearnley Securities lå inne med på forhånd, ifølge en oppdatering fra meglerhuset onsdag morgen.

Omsetningen i kvartalet økte til 287 fra 144 millioner kroner, hvor det største bidraget var fra prosjektene selskapet har i nederlandske Twence og i Brevik.

Ordrereserven eser ut

Ved utgangen av kvartalet var selskapets kontantbeholdning på 1,3 milliarder kroner. Aker Carbon Capture hadde en ordrereserve på om lag 1,0 milliard kroner ved utgangen av første kvartal 2023, hvor 800 millioner kroner er planlagt for 2023 og 200 millioner fra 2024 og utover.

Selskapet bemerker at det forventes et fall i kontantposisjonen gjennom resten av året.

Aker Carbon Capture har som mål å ta en ledende posisjon i den globale karbonfangst- og lagringsindustrien, og selskapet fortsetter å ha et langsiktig mål om å ha sikret faste kontrakter for karbonfangstanlegg for totalt 10 millioner tonn pr. år innen utgangen av 2025.

Av rapporten fremkommer det at selskapets anslag for anbud fremover er redusert til 7,6 millioner tonn årlig, fra 8,1 millioner tonn i fjerde kvartal.