<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bedre enn ventet fra Nel

Nel leverte bedre enn ventet – tapte 192 millioner kroner i første kvartal. Inntektene steg med nær 70 prosent

Publisert 27. apr. 2023 kl. 07.02
Oppdatert 27. apr. 2023 klokken 07.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
TALL: Håkon Volldal, konsernsjef i Nel. Foto: Eivind Yggeseth

 

Hydrogenselskapet Nel hadde inntekter på 359 millioner kroner i første kvartal. Det er opp nær 70 prosent fra i fjor da inntektene endte på 213 millioner.

EBITDA endte på minus 121 millioner kroner i første kvartal 2023, sammenlignet med minus 152 millioner i tilsvarende periode året før. Konsensus pekte mot EBITDA-tap på 181 millioner. 

Selskapet tapte 175 millioner kroner på driften, men det var ned fra et tap på 187 millioner i fjor. 

Bunnlinjen endte med tap på 192 millioner kroner. Det var vesentlig ned fra fjorårets positive 84 millioner, men likevel bedre enn konsenus blant analytikerne. De ventet seg et tap på 288 millioner kroner. 

Ordreinngangen var på 580 millioner kroner, som er mer enn en dobling. Det ble hovedsakelig dratt opp av ordre fra HH2E og HyCC. Ordrereserven var ved utgangen av kvartalet på 2,9 milliarder kroner – opp 126 prosent fra i fjor. 

Kontantbeholdningen var på 4,6 milliarder kroner. 

Gigafabrikk i mål

Nel opplyser at prosessen med valg av sted for selskapets gigafabrikk i USA har blitt fullført, og kunngjøringen i løpet av kort tid vil bli gjort sammen med den valgte delstaten, ifølge TDN Direkt. 

Nel har mål om å bygge en fabrikk med produksjonskapasitet på 4 GW, delt på både PEM-elektrolysører og alkaliske elektrolysører.

Fabrikken vil bli bygget i faser for å tilpasse tilbudet med etterspørselen, ifølge presentasjonsmateriellet.

«Ingen endelig investeringsbeslutning har blitt tatt ennå. Wallingford-ekspansjonen er viktig for å etablere en blueprint for PEM-ekspansjonen», heter det.