<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lund vant kampen om styrelederposisjonen

Gårsdagens generalforsamling i BP ble en kamp for å slippe å redusere klimautslipp og beholde dagens styreleder.

    Publisert 28. apr. 2023 kl. 13.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 192 ord
    STYREFORMANN: Helge Lund vant lederkampen og BP vant frem med sine nedjusterte utslippsmål. FOTO:NTB

    Helge Lund og BP sto av utfordringen mot planene om å nedjustere målene for karbonreduksjon, selv om fem pensjonsfond stemte imot under gårsdagens generalforsamling, skriver Proactive Investors.

    83 prosent av investorene støttet selskapets strategi om å å minske graden av nedjustering av karbonmålene, med 17 prosent i mot.

    Blant de som stemte for, var de statlig støttede pensonsfondene Nest, Universities Pension Scheme, LGPS Central, Brunel Pension Partnership og Border to Coast, en gruppe med rundt 440 millioner pund, tilsvarende 5,8 milliarder kroner, investert i oljegiganten.

    Den nederlandske miljøvernorganisasjonen Follow This fremmet resolusjonen, som oppfordret BP til å vedta mer aggressive mål for kutte utslipp som skyldes bruk av BP-produker, som eksempelvis bileksos.

    BP kalte forslaget «uklart», «forenklet» og «forstyrrende».

    Forslaget om å fjerne Helge Lund som styreleder, samt forkaste styrets lønn ble forkastet, selv om mer enn 18 prosent av stemmene ble registrert mot godtgjørelsesrapporten og nesten 10 prosent mot Lunds gjenvalg.

    I februar uttalte BP at de senket målet om en reduksjon på 35-40 prosent i sine klimagassutslipp til 20-30 prosent, samtidig som de trappet opp fossile prosjekter.

    Flere Just Stop Oil-demonstranter ble fjernet etter forsøk på å forstyrre møtet torsdag.