<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flere olje- og gassrigger i USA

Det var 755 aktive olje- og gassrigger i USA denne uken – en økning med to rigger fra forrige uke.

Publisert 30. apr. 2023 kl. 14.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
FLERE RIGGER I DRIFT: Antall aktive olje- og gassrigger i USA er opp med 8 prosent det seneste året. Avbildet er et oljefelt i Mexicogulfen der Chevron er operatør. Foto: Bloomberg

Økningen i antall aktive olje- og gassrigger i USA er nok ikke den største, men markerer likevel den andre uken på rad med en økning – for første gang siden mars, viser Baker Hughes' ukentlige riggtelling.

Rapporten, som utformes av oljeserviceselskapet, er nøye fulgt av markedsaktører og anses som en tidlig indikator for fremtidig produksjon.

I følge den seneste rapporten fredag, er det 755 aktive olje- og gassrigger i USA. Det er en økning med to rigger fra foregående uke. 

Det var 591 aktive oljerigger – det samme som uken før – mens det var en en økning i gassriggene som sto for ukens oppgang. Fredag var det 161 aktive gassrigger, følgelig opp fra 159 aktive gassrigger uken før.

Opp på ett år

Ifølge Baker Hughes er antall aktive olje- og gassrigger opp med 57 det seneste året, tilsvarende en økning på 8 prosent. 

Den amerikanske oljeproduksjonen falt til 12,5 millioner fat pr. dag i februar, det laveste nivået siden desember. Samtidig var den impliserte drivstoffetterspørselen i landet på nær 20 millioner fat pr. dag – det høyeste nivået siden november, ifølge Det amerikanske energidepartementet (EIA).

Samtidig leverte USAs største produsent Exxon Mobil rekordsterke førstekvartalstall ved å pumpe mer olje og gass. 

Oljegiganten hadde en inntjening på 11,4 milliarder dollar i kvartalet, ned fra 12,8 milliarder dollar i fjerde kvartal. I samme kvartal for ett år siden var inntjeningen på 5,5 milliarder dollar.