<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lover minst 10 nye brønner: – Vi er på rett spor

Panoro tråkker på gassen og skal åpne tosifret antall nye brønner det kommende året. 

Publisert 2. mai 2023 kl. 07.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
FULL GASS: John Hamilton, administrerende direktør i Panoro Energy. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Panoro Energy melder om sterk produksjon på omtrent 8.500 fat olje pr. dag, i tråd med forventningene.

Selskapet meldte også om milepæl med først olje på Hibiscus Ruche Fase I-utviklingen utenfor Gabon på Dussafu Marin Permit tidlig i april og oppkjøpet av 40 prosent minoritetsinteresse som Panoro ikke eide i den tunisiske virksomheten til samme tid.

– Vi er svært fornøyde med å se vår organiske vekst materialisere seg som forventet i kombinasjon med en sterk operasjonell drift, sier John Hamilton, konsernsjef i Panoro, i børsmeldingen.

Panoro er i sin mest aktive fase av boringen som vil føre til at minst 10 brønner blir boret i porteføljen de neste 12 månedene og gi en betydelig økning i arbeidsinteresseproduksjonen. 

– Vi er på rett spor, sier Hamilton.

Gjennomsnittlig fullårsguiding er estimert til 9.500-11.500 fat pr. dag. Det avhenger av når de nye brønnene starter produksjon på Dussafu Marin-tillatelsen. Når alle seks av de nye Hibiscus Ruche Phase I-brønnene er i drift er produksjonen ventet til over 13.000 fat pr. dag.

I første kvartal tjente selskapet rundt 60 millioner dollar – 643 millioner kroner – ved salg av rundt 780.000 fat. Snittprisen pr. fat endte da på 76 dollar pr. stykk. Brutto volum som ble løftet var rundt 4 prosent høyere enn guidet.