<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljelagrene i USA faller

I løpet av forrige uke falt oljelagrene i USA med 1,3 millioner fat.

Publisert 3. mai 2023 kl. 17.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
MINDRE PÅ LAGER: Oljelagrene i USA krymper. Foto: Bloomberg

Ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,3 millioner fat til 459,6 millioner fat i forrige uke. Ifølge TDN Direkt var det ventet en nedgang på 1,1 millioner fat.

Bensinlagrene økte med 1,7 millioner fat mens destillatlagrene falt med 1,2 millioner fat. Det var ventet at bensinlagrene skulle falle med 1,2 millioner fat og at destillatlagrene skulle falle med 1,1 millioner fat.

Onsdag faller oljeprisen markant. Et fat Nordsjøolje omsettes for 72,20 dollar, ned 9,0 prosent, mens WTI-oljen omsettes for 68,41 dollar, ned 9,6 prosent.

Hoveddriveren i oljemarkedet nå er makroøkonomien. Man avventer rentebeslutningen fra Fed, og det er en generell frykt for oljeetterspørselen i USA og utsiktene for resten av året, sier energianalytiker Nadia Martin Wiggen i Pareto Securities til Finansavisen.