<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betydelig nedgang i oljeproduksjonen

Skogbranner herjer i Alberta og fører til betydelig nedgang i oljeproduksjonen i Canada.

Publisert 9. mai 2023 kl. 08.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
STORE PÅGÅENDE SKOGBRANNER REDUSERER OLJEPRODUKSJONEN: Omtrent 3 prosent av landets oljeproduksjon er rammet som følge av de massive skogbrannene som herjer i Alberta.  Fra skogbrannen Windy i California. Foto: Noah Berger

Alberta-provinsen i Canada har stengt ned deler av oljeproduksjonen på grunn av de pågående skogbrannene. Dette har ført til en nedgang på minst 280.000 fat oljeekvivalenter pr. dag, eller rundt 3 prosent av landets produksjon, ifølge Reuters.

Eksporten av naturgass fra Canada til USA falt til det laveste nivået siden april 2021, med en reduksjon til 6,7 milliarder kubikkfot pr. dag på søndag, ifølge Refinitiv-data.

– Selv om vi er optimistiske for en trygg og rask gjenopptakelse av produksjonen, kan konsekvensene for noen berørte selskaper være betydelige hvis volumene påvirkes over en lengre periode, sa analytikere ved Stifel FirstEnergy i et notat.

Omtrent 80 prosent av Canadas oljeproduksjon kommer fra Alberta.

Flere oljeselskaper, inkludert Cenovus Energy og Paramount Resources, er berørt av brannene. Cenovus Energy sa at produksjonen på rundt 85.000 fat oljeekvivalenter pr. dag har blitt påvirket i operasjonsområdene Rainbow Lake, Kaybob-Edson, Elmworth-Wapiti og Clearwater. Selskapet la imidlertid til at produksjonsutsiktene for 2023 forblir uendret.

Paramount Resources sa at deres operasjoner i Grande Prairie og Kaybob-regionene ble påvirket av skogbrannene. De la til at omtrent 50.000 fat oljeekvivalenter pr. dag av produksjonen midlertidig har blitt begrenset siden kvelden 5. mai.

Det er så langt ikke rapportert om skader eller ødeleggelser på anlegg.