<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Subsea 7 sikrer milliardavtale

Subsea 7 har blitt tildelt det selskapet beskriver som en «større» kontrakt. Aksjen stiger over to prosent på en rød Oslo Børs.

Publisert 12. mai 2023 kl. 09.11
Oppdatert 12. mai 2023 klokken 10.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
SIKRER NY KONTRAKT: Adm. direktør John Evans i Subsea 7. Foto: Ivan Kverme

 

Subsea 7 har blitt tildelt det som beskrives som en «større» kontrakt for en to-fase undervannsutbygging. Selskapet definerer en større kontrakt som en kontrakt hvor Subsea 7s andel av omsetningen er over 750 millioner dollar, eller åtte milliarder kroner.

Den første fasen registreres i ordrereserven til Subsea og Conventional-virksomheten i andre kvartal 2023, mens fase to, som forventes i 2024, er avhengig av godkjennelse fra kunden.

Arbeidet som skal utføres av Subsea 7 omfatter ingeniørtjenester, innkjøp, konstruksjon og installasjon av rørledninger og subsea-utstyr på 2.000 meters dyp. Kontrakten inkluderer også tillegg FEED-studier og alternativer for å utvide omfanget av arbeidet ytterligere.

I begynnelsen av mai meldte Subsea 7 om en «betydelig» kontrakt i Mexicogolfen, et begrep oljeserviceselskapet definerer som i størrelsesorden 50 til 150 millioner dollar. Oppdragsgiveren var LLOG Exploration Offshore for Salamanca-prosjektet, som inkluderer feltene Leon og Castilla.

Kort tid etter at handelen tok til på Oslo Børs fredag stiger Subsea 7-aksjen 2,1 prosent til 114,60 kroner.