<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solselskap bytter sjef – aksjen stiger kraftig

Norsk Solar stiger kraftig på Oslo Børs etter nyheten om at Øyvind L. Vesterdal går av som adm. direktør.

  Publisert 16. mai 2023 kl. 09.25
  Oppdatert 16. mai 2023 klokken 13.05
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 261 ord
  UT: Øyvind L. Vesterdal er en av gründerne i Norsk Solar, som har falt kraftig på børsen siden noteringen under pandemien i 2021. Foto: Anders Horntvedt

   

  Øyvind L. Vesterdal er tredje største eier i Norsk Solar, men skal ikke lenger være adm. direktør. I stedet rykker Torbjørn Elliot Kirkeby-Garstad inn – og det med én gang.

  Vesterdal var med på å etablere selskapet i 2017, og har fungert som toppsjef siden starten.

  I 2021, under den heteste euforien for vekstselskaper, ble Norsk Solar notert på Oslo Børs. Siden har kursutviklingen vært begredelig, med et fall på over 60 prosent.

  Bare siden nyttår er selskapet blitt 30 prosent mindre verdt.

  Men etter at nyheten om sjefsbyttet kom tirsdag morgen, fikk aksjonærene en pustepause i sårslikkingen. Ved 13-tiden var aksjen opp over 9 prosent til 2,51 kroner.

  Norsk Solar utvikler og drifter solcelleparker i fremvoksende markeder som Vietnam, Pakistan og Brasil. Også i Ukraina har Norsk Solar virksomhet, men driften skal ikke være berørt av krigen.

  Fjoråret endte med et underskudd på 67 millioner kroner fra en omsetning på 14 millioner.

  Mener etterfølgeren er et løft

  – Jeg er glad for å kunngjøre Torbjørn som ny adm. direktør. Jeg har gjort min del i dette fantastiske selskapet, og etter nøye dialog med styret er jeg stolt av å kunne overlate tøylene til en passende etterfølger. Med Torbjørns strategiske fokus og erfaring, er jeg trygg på Norsk Solars økende evne til å utføre og utvikle nye og eksisterende prosjekter. Dette er et tydelig løft for selskapet som bør resultere i betydelig vekst, uttaler Vesterdal i en pressemelding.

  Kirkeby-Garstad skal ha 16 års erfaring som investor innen fornybar energi. Vesterdal vil assistere ham ut august for å gjøre overgangen smidigere.

  Det har ikke lykkes Finansavisen å få noen kommentar fra Vesterdal.