<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

I pluss for første gang

Borr Drilling hadde sitt første kvartal med positivt resultat før skatt, men bunnlinjen er fortsatt negativ.

Publisert 23. mai 2023 kl. 07.37
Oppdatert 23. mai 2023 klokken 13.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
POSITIV TREND: Første kvartal viste den samme positive trenden som Borr Drilling har hatt over flere kvartaler, sier adm. direktør Patrick Schorn. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Tor Olav Trøims Borr Drilling satset hardt på en opptur i riggmarkedet etter oljekollapsen i 2014. Etter en tøff periode har ting begynt å lysne for riggselskapet.

Omsetningen i første kvartal var på 172 millioner dollar, opp 90 millioner dollar fra samme periode i fjor. Resultat før skatt havnet på 7,9 millioner dollar, en markant forbedring fra samme periode i fjor, da tallet var minus 46,5 millioner dollar.

Bunnlinjen er fortsatt negativ for Borr Drilling med 7,4 millioner dollar, mot minus 51,3 millioner dollar i første kvartal i fjor. Ved slutten av kvartalet var ordrereserven på 1,64 milliarder dollar, hvilket er en tredobling fra samme periode i fjor.

– Første kvartal viste den samme positive trenden som vi har hatt over flere kvartaler. Første kvartal 2023 er også vårt første kvartal hvor vi genererte et positivt resultat før skatt, sier konsernsjef Patrick Schorn.

Riggselskapet opprettholder de tidligere planene om å levere en justert EBITDA på mellom 360 og 400 millioner dollar i år.

Borr Drilling

(Mill. USD)1. kv./231. kv./22
Driftsinntekter172,082,0
Driftsresultat46,0−12,3
Resultat før skatt7,9−46,5
Resultat etter skatt−7,4−51,3

Lite nytt om utbytte

Ledelsen i Borr Drilling har vært fremoverlent i kommentarene rundt ambisjonene om utbytter til aksjonærene når refinansieringen av selskapet er i boks. Selskapet er sparsomme med opplysninger i førstekvartalsrapporten, men påpeker at et marked i forbedring vil kunne muliggjøre utdelinger i fremtiden.

Borr Drilling har i en lengre periode hatt kreditorene på nakken, men i februar landet selskapet en avtale gjennom et nytt konvertibelt obligasjonslån. Dermed har det ikke flere forfall i 2023, og ingen store gjeldsforfall før i 2025.