<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mer enn doblet tapene

Eidesvik Offshore fikk et resultat etter skatt på minus 25,1 millioner kroner i årets første kvartal, ned fra minus 9,6 millioner kroner samme kvartal i fjor.

    Publisert 24. mai 2023 kl. 07.16
    Oppdatert 24. mai 2023 klokken 08.09
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 332 ord
    TAPTE MER: Subsea Viking, et subseaskip som eies av Bømlo-rederiet Eidesvik Offshore. FOTO: EIDESVIK OFFSHORE

     

    Driftsinntektene økte imidlertid fra 109,1 millioner i fjor til 133,5 millioner dette kvartalet, mens driftsinntektene gikk fra minus 29,4 millioner første kvartal 2022 til minus 13,9 millioner i år.

    Det kommer frem av selskapets kvartalsrapport, som ble presentert torsdag.

    Bømlø-rederiet sier tapet skyldes økte renter, i tillegg til at første kvartal i fjor hadde en betydelig gevinst på grunn av markedsverdivurdering av rentederivater.

    – Markedet fortsetter å styrke seg i alle våre driftssegmenter. Tilgjengeligheten av skip avtar raskt globalt, og vi ser økte dagsrater og utnyttelsesnivåer. I løpet av kvartalet økte vi betydelig vår ordrebok, og selskapets konsoliderte ordrebok er nå på 2,1 milliarder norske kroner, opplyser adm. direktør Gitte Gard Talmo.

    Eidesvik Offshore

     

    (Mill. kroner)1. kv / 231. kv / 22
    Driftsinntekter133,5109,1
    Driftsresultat−13,9−29,4
    Resultat før skatt−25,1−9,6
    Resultat etter skatt−25,1−9,6

    Svakere utnyttelsesgrad

    Offshorerederiet viser til emisjonen de gjorde i mars, der de hentet 130 millioner kroner for å finansiere sin del av Viking Reach-kjøpet, som ble gjort i joint venture med Reach Subsea. Det felles selskapet skal eie og drifte subseaskipet, som tidligere het Edda Sun.

    – Viking Reach er nå mobilisert og i full drift for vår partner og kunde, Reach Subsea, sier Talmo.

    Den samlede utnyttelsesgraden for flåten i første kvartal var på 81 prosent, mot 86 prosent samme kvartal i fjor. Alle seismiske fartøy var i opplag i løpet av kvartalet, og Viking Vanquish ble solgt og overlevert til den nye eieren i mars. De gjenværende tre seismiske fartøyene holdes for salg.

    – De solide resultatene i begynnelsen av året setter oss i en svært god posisjon til å oppnå vår strategi og våre mål for 2023.

    Eidesvik Offshore

     
    • Bømlo-basert rederi som opererer en flåte på 16 offshoreskip.
    • Flåten er fordelt på åtte store plattform forsyningsskip (PSV), fire store skip som opererer i subsea-/vindsegmentet og fire seismikkskip. Seismikkskipene er til salgs.
    • Solgte nylig subseaskipet «Viking Neptun», men kjøper seg samtidig inn i subseaskipet «Viking Reach» sammen med Reach Subsea.
    • Eidesvik-familien kontrollerer rundt 60 prosent av rederiet, som er notert på Oslo Børs med en børsverdi på 900 millioner kroner.