<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hunter Group tredoblet underskuddet

Hunter Group tapte 2,3 millioner dollar i første kvartal.

Publisert 25. mai 2023 kl. 07.42
Oppdatert 25. mai 2023 klokken 08.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
RØDE TALL: Adm. direktør Erik Frydendal i Hunter Group.  Foto: Iván Kverme

 

Hunter Group fikk et resultat før skatt på negative 2,3 millioner dollar i løpet av første kvartal 2023. Det er mer en tre ganger tapet fra samme kvartal i fjor, som var på minus 702.000 dollar.

Med ingenting i driftsinntekter endte driftsresultatet på minus 1,8 millioner dollar.

Tankrederiets omorganisering går som planlagt, med nytt styre og etableringen av Hunter Carbon Carriers, opplyser selskapet.

«Selskapet bruker sin erfaring fra gass- og tankindustrien til å utvikle en designs for skip som kan frakte flytende CO2, og er for øyeblikket i den avsluttende utviklingsfasen. I tillegg jobber selskapet med et par andre interessante prosjekter som vi håper å kunne dele mer detaljer om snart», skriver selskapet.

Blant viktige hendelser i kvartalet trekker Hunter Group frem samarbeidsavtalen som ble inngått med DNV, om utviklingen av en lavtrykks mellomløsning for shipping av karbonfangst og -lagring. Partene har blitt enige om å samarbeide om å utvikle en flytende CO2-bærer på 40-70 000 kubikkmeter med tilhørende matefartøy på 20-30 000 kubikkmeter, med mål om å oppfylle definerte mål for en bærekraftig CCS-shippingløsning. Alternative drivstoff som ammoniakk, metanol, brenselceller og CO2-reduksjonsteknologi vil også bli vurdert som en del av dette prosjektet, står det videre.

I februar ble det kjent at investor Arne Fredly, som tidligere var blant de største eierne, dumpet alle aksjer og trakk seg fra styret.

Hunter Group

(Mill. USD)1. kv. / 231. kv / 22
Driftsinntekter07,8
Driftsresultat−1,81
Resultat før skatt−2,3−0,7
Resultat etter skatt−2,3−0,7