<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rødt i Integrated Wind Solutions

I løpet av første kvartal omsatte Integrated Wind Solutions for 64 millioner kroner. Bunnlinjen er fremdeles rød.

Publisert 25. mai 2023 kl. 08.04
Oppdatert 25. mai 2023 klokken 08.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
LA FREM TALL:  Lars Henrik Røren, adm. direktør i Integrated Wind Solutions. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

I første kvartal omsatte Integrated Wind Solutions for 63,8 millioner kroner, opp fra 50,9 millioner kroner for et år siden. Selskapet fikk et negativt EBITDA-resultat på 11,4 millioner kroner, mot et negativt EBITDA-resultat på 7,0 millioner kroner i samme kvartal i fjor

Resultat før skatt ble på minus 6,7 millioner kroner, mot et negativt resultat på 9,1 millioner kroner i første kvartal 2022. Resultat etter skatt var på minus 7,1 millioner kroner, mot et negativt resultat på 9,0 millioner kroner året før.

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at markedet for CSOVer er sterkt, med økte rater og nybyggprisier, noe som øker fordelen med å være tidlig ute i markedet.

«Fremtiden for offshorevind-bransjen ser fremdeles meget lys ut», understreker Integrated Wind Solutions.

Ledelsen forventer at deres første skip, IWS Skywalker, skal starte på sin første av tre kontrakter i Dogger Bank Wind Farm i Storbritannia i fjerde kvartal 2023.

I januar gjennomførte Integrated Wind Solutions en rettet emisjon med et bruttoproveny på 350 millioner kroner til en kurs på 33 kroner pr. aksje. Provenyet bli brukt til å finansiere verftutbetalinger for bygging av selskapets skip, og til generelle selskapsformål.