<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordhøy ordrebok – passerte én milliard

Scana hadde en rekordhøy ordrebok i første kvartal. – Vi har det travlere enn noen gang, sier Scana-sjef Oddbjørn Haukøy.

Publisert 26. mai 2023 kl. 09.02
Oppdatert 26. mai 2023 klokken 15.19
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 254 ord
REKORDTALL: Midlertidig adm. direktør i Scana, Oddbjørn Haukøy, leverer solide tall for første kvartal. Foto: Anders Horntvedt

 

Scana-aksjen steg på børsen fredag etter at selskapet la frem tallene for første kvartal. Gode resultater og en rekordstor ordrebok bidro til oppgangen.

– Vi har det travlere enn noen gang denne våren, og opplever stor etterspørsel etter tjenestene våre i alle forretningsområder, sier konstituert adm. direktør Oddbjørn Haukøy i Scana.

Fra første kvartal i fjor til første kvartal i år er Scanas inntekter nesten doblet til 400 millioner kroner, mens driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) har steget fra 16 til 43 millioner kroner.

Selskapet leverte også et positivt resultat på 11 millioner kroner, mot minus 13 millioner i samme kvartal i fjor og 1 million i forrige kvartal.

Fredag formiddag var Scana-aksjen opp rundt 6 prosent, etter at den steg nesten 7 prosent dagen før. Aksjen falt imidlertid litt tilbake utover dagen. Siden årsskiftet har Scana-aksjen steget rundt 90 prosent.

Rekordhøy ordrebok

Scanas ordrereserve nådde et rekordhøyt nivå på 1,17 milliarder kroner i første kvartal.

Ordreinngangen gjennom kvartalet var på 1,04 milliarder kroner – drevet av Equinors vedlikeholdskontrakt på Mongstad-raffineriet. Dette er en økning på 194 prosent sammenlignet med første kvartal 2022, og representerer en såkalt book-to-bill på 2,6.

Scana

(Mill. kr)1. kv./231. kv./22
Omsetning400,5207,8
Driftsresultat20,0−4,9
Resultat før skatt11,2−13,1
Resultat etter skatt11,1−13,1

Selskapets offshoresegment var den største bidragsyteren og sto for 50 prosent av inntektene i kvartalet, drevet av høy aktivitet knyttet til arbeid med mobilisering av ultradypvannsrigger til Vest-Afrika. Segmentet sto samtidig for over 70 prosent av ordreinngangen.

– Med en historisk høy ordrereserve og sterk ordreinngang i dette kvartalet, er vi godt posisjonert for fortsatt vekst, sier Haukøy.