<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydrogenmygg i likviditetsskvis: – Kassebeholdningen er litt slunken

Teco 2030 hadde ved utgangen av første kvartal en kontantbeholdning på 4,8 millioner kroner. Finansdirektør Pål Christian Johnsen innrømmer svak likviditet.

Publisert 26. mai 2023
Oppdatert 26. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 334 ord
LITE I KASSEN: Tore Enger, gründer og adm. direktør i Teco 2030. Foto: Kilian Munch/Innovasjon Norge

 

Teco 2030 la fredag morgen frem tallene for første kvartal, som med unntak av driftsinntekter viser rødere tall sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Hydrogenselskapet fikk et resultat før skatt på negative 27,5 millioner kroner i årets første kvartal, ned fra minus 19,6 millioner kroner samme kvartal året før.

Størst er imidlertid fallet i kontant- og kontantekvivalentbeholdningen, som ved utgangen av kvartalet var på 4,8 millioner kroner. Det er ned fra 47,2 millioner kroner ved utgangen av fjerde kvartal. Ved kvartalsslutt utgjorde arbeidskapitalen 15,1 millioner kroner.

– Slunken

Adm. direktør Tore Enger henviser til finansdirektør Pål Christian Johnsen, som innrømmer at konsernets likviditet var svak ved utgangen av kvartalet.

«Det er riktig at kassebeholdningen var litt slunken pr. 31. mars», skriver han i en e-post til Finansavisen og legger til:

«Men vi har hittil i andre kvartal fått inn 25 millioner kroner fra Innovasjon Norge, balanseført som kortsiktig fordring pr. 31. mars, 12 millioner kroner i forbindelse med første transje i et obligasjonslån, samt at vi har løpende innbetalinger knyttet til pågående prosjekter gjennom kvartalet og utover i begynnelsen av tredje kvartal».

Teco 2030

(Mill. kr)1. kv / 231. kv / 22
Driftsinntekter6,93,4
Driftsresultat−22,4−18,7
Resultat før skatt−27,5−19,6

Følger tidsskjema

Finansdirektøren viser blant annet til Implenia-kontrakten, kontraktsinntekter fra scrubbersalg, samt det Shell/EU Horizon-støttede HyEkoTank-prosjektet.

«For øvrig var kvartalstallene i tråd med forventningene og mye fokus og kapital brukes fremdeles på Fuel Cell-utviklingsprosjektet der vi i det alt vesentlige følger den opprinnelige oppsatte tids- og kostnadsplanen», legger Johnsen til.

Selskapet har i kvartalet mottatt sitt første manuelle utstyr for å produsere brenselcellestakker på fabrikken i Narvik.

Økte bemanningen

Hydrogenselskapet hadde en omsetning på 6,9 millioner i første kvartal, opp fra 3,4 millioner samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på minus 22,4 millioner kroner, der 10,5 millioner gikk til personalutgifter.

«Reduksjonen skyldes økningen i antall ansatte og generell opptrapping av Teco 2030-gruppen, inkludert nødvendige forberedelser for produksjon av brenselceller i Narvik», skriver selskapet.

Teco-aksjen er ned 30 prosent siden nyttår, men likevel opp over 60 prosent de siste tolv månedene. Aksjen handles fredag til 7,62 kroner pr. stk.