<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljemygg går inn i USA

Zenith Energy har inngått avtale om oppkjøp av lisenser i Oklahoma og andre delstater i USA.

  Publisert 2. juni 2023 kl. 08.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 160 ord
  INNI USA: Zenith Energy, ledet av Andrea Cattaneo. Foto: Zenith Energy

   

  Zenith Energy har inngått en avtale med Stateside Energy for oppkjøp og drift av en portefølje av oljeproduksjon og utviklingslisenser i Oklahoma, samt visse andre stater i USA, går det frem av en børsmelding fredag.

  Stateside er en olje- og gassoperatør med en portefølje bestående av syv oljebrønner i delstaten Oklahoma. Under avtalen vil Zenith etablere et heleid SPV-selskap (special purpose vehicle) i USA, Newco, med formål om å kjøpe oljebrønner og lisensblokker i Oklahoma og andre delstater. 

  Zenith har blitt enig om å investere rundt 2 millioner dollar i brønner foreslått av Stateside, som vil stille sitt personell i Oklahoma til disposisjon for å bistå med Newcos forretningsutvikling.

  Zenith Energy vil vurdere å tilby Stateside følgende insentivbonusstruktur basert på Newcos oppnåelse av følgende gjennomsnittlige produksjonsmål: 75, 125, 175 og 225 fat olje pr. dag.

  – Fordelene med å operere i Nord-Amerika er åpenbare, og inkluderer primært rask utførelse av transaksjoner, med potensiell umiddelbar oljeproduksjon for oss, sier Zenith-sjef Andrea Cattaneo i en kommentar.

  (TDN Direkt)