<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fra gjeldsslave til utbyttemaskin?

Restrukturerte DOF går på børs med 15 milliarder kroner i gjeld, men styreleder Svein Harald Øygard lokker med veldig gode inntjeningsutsikter og etter hvert utbyttekapasitet.

Publisert 8. juni 2023 kl. 11.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
Børs gjest 1 08.06.23.mp4
Blir oppdatert automatisk...

Et restrukturert DOF er på vei mot børs, og har hyret inn meglerhusene ABG Sundal Collier, Carnegie, DNB Markets og Pareto som tilretteleggere. Målet er en børsnotering i løpet av de siste par ukene i juni.

Under restruktureringen ble gjeld for 6,2 milliarder kroner konvertert til aksjer, og det er disse som nå skal legges ut for salg. I tillegg følger 15 milliarder kroner i gjeld.

– Mye av gjelden har lengre løpetid, noe faktisk helt til 2033 og som en del av forhandlingene er renten på den gjelden relativt lav. Av verdiskapningen vil i første omgang mye gå til å betale ned gjelden så fort som mulig, før aksjonærene etter hvert skal bli sittende med utbyttekapasitet, sa styreleder Svein Harald Øygard da han gjestet Børsmorgen torsdag.

– Verdier i selskapet

DOF-flåten omfatter i dag 55 skip, både ankerhåndteringsskip, konstruksjonsskip og rørledningsskip, til en nybyggverdi på 50 milliarder kroner. Ordreboken er på over 22 milliarder kroner, og inntjeningsutsiktene er ifølge Øygard veldig gode. 

– Vi er tungt inne i bassengene med sterkest vekst, deriblant Guyana og ikke minst Brasil der Petrobras har fått fart på skuta. Vi er en av deres tre hovedleverandører, forklarte han.

– I 2023 guider vi 4,5 milliarder kroner i driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA), så det er verdier i selskapet, fortsatte styrelederen.