<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åpner utbyttekranen

 Magnora jekker opp vekstmålene og starter med utbyttebetalinger.

    Publisert 9. juni 2023 kl. 08.21
    Oppdatert 9. juni 2023 klokken 12.52
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 321 ord
    STARTER MED UTBYTTER OG TILBAKEKJØP: Magnora vil dele ut penger til aksjonærene. Her er konsernsjef Erik Sneve (t.v.) og styreleder Torstein Sanness. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Styret i Magnora har godkjent en årlig utdeling på 50 millioner kroner, hvilket tilsvarer 0,748 kroner pr. aksje, ifølge en børsmelding fredag.

    Størrelsen på utbyttet skal vurderes hver gang styret godkjenner en kvartalsrapport, med oppstart i andre kvartal i august i år.

    Den første transjen på 0,187 kroner aksjen vil deles ut i august i år. Fremover er målsetningen å øke kvartalsutbyttet på linje med veksten i selskapet.

    Dersom styret anser det som hensiktsmessig, vil det kunne komme ekstraordinære utbytter på toppen.

    I tillegg til utbyttene vil Magnora gjenoppta tilbakekjøp av aksjer mandag 12. juni. Kjøpene vil gjøres basert på markedsprisen på Oslo Børs. Øverste pris vil være 45 kroner aksjen og 50 millioner kroner totalt. Programmet vil ikke avsluttes før 15. april 2024.

    Øker vekstmål

    I andre kvartal 2021 la Magnora frem planer om å utvikle en portefølje på 5.000 megawatt (MW) innen vind, sol og energilagring innen 2025. I april i år ble målsetningen nådd, og nå forventer selskapet å nå 9.000 MW innen slutten av 2025.

    – Den nye målsettingen er på linje med det vi har modellert. Mens veksten i stor grad har kommet i Sverige så langt i år, forventer vi mer vekst også fra andre markeder fremover. Spesielt Helios' ekspansjon i Finland er noe vi vil følge med på fremover, vi tror det er potensialet for prosjekter av stor skala her, sier Clarksons-analytiker Roald Hartvigsen til Finansavisen.

    I lys av kasseposisjonen til selskapet så fremstår ikke utbyttenivået som spesielt aggressivt, mener han.

    – Det er viktig å nevne at utbyttet er forventet å øke over tid, og selskapet også åpner for ekstraordinære utbytter.

    Mesteparten av veksten vil komme fra eiendeler på land, hovedsakelig fra solenergi og batterier. Nylig solgte Magnora eierandelen i det svenske solteknologiselskapet Evolar for 555 millioner kroner. Kjøperen er den amerikanske solgiganten First Solar, som i første omgang betaler 300 millioner kroner. Resterende 255 millioner kroner er avhengig av at det oppnås visse milepæler.