<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker BP bekrefter stort oljefunn

Reservene for den nylig godkjente Yggdrasil-utviklingen estimeres nå til over 700 millioner fat – en økning på 10 prosent.

    Publisert 9. juni 2023 kl. 08.45
    Oppdatert 9. juni 2023 klokken 09.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 218 ord
    FANT MER: Aker BP og konsernsjef Karl Johnny Hersvik. Foto: Ivan Kverme

     

    Aker BP bekrefter et betydelig oljefunn nær Yggdrasil, fremgår det av en melding fra selskapet.

    Øst Frigg Beta/Epsilon-funnet estimeres nå til mellom 53 og 90 millioner utvinnbare fat oljeekvivalenter – dobbelt så mye som de opprinnelige prognosene før boringen.

    Estimatene er også noe større enn de som ble presentert i slutten av mai, da boringen nærmet seg slutten.

    Økningen kommer etter boringen av det som omtales som Norges lengste letebrønn noensinne – på 8.168 meter.

    Med funnet økes også reservene for den pågående Yggdrasil-utviklingen med cirka 10 prosent – til mer enn 700 millioner fat. Utviklingen ble nylig godkjent i Stortinget, med produksjon planlagt til 2027.

    – Dette betyr ytterligere forbedret lønnsomhet i utviklingen og økt verdiskaping fra Yggdrasil. Mange år med svært godt arbeid over flere år ligger bak dette funnet, sier Yggdrasil-direktør Lars Høier i Aker BP i en melding.

    Ifølge selskapet vil det fortsette å aktivt utforske området sammen med partnerne gjennom nye lete- og avgrensningsbrønner de kommende årene.

    Det aktuelle oljefunnet er lokalisert innenfor lisensene 873 og 442. Aker BP er operatør i begge, med andeler på henholdsvis 47,7 og 87,7 prosent.

    Partnere i 873 er Equinor med 40 prosent og PGNiG Upstream Norway med 12,3 prosent. Sistnevnte er eneste partner i 442 med resterende 12,3 prosent.

    De seneste brønnene ble boret med Saipem-riggen «Scarabeo 8».