<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Subsea 7 kommer ikke med nytt bud på DOF

Forrige uke avslo DOF-styret budet fra Subsea 7. Det kommer ikke et nytt tilbud uten at styret «viser vilje til å åpne for en konstruktiv dialog», sier Subsea 7.

Publisert 19. juni 2023 kl. 08.03
Oppdatert 19. juni 2023 klokken 08.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
Foto: DOF

Fredag før helgen bydde Subsea 7 på DOF Group, uten hell. 

Offshoreselskapet ville betale 35 kroner pr. aksje, der 7 kroner var i kontanter og 28 kroner i nye aksjer i Subsea 7. Budet skal ha vært 28 prosent over foreslått IPO-kurs på 28 kroner, og dersom budet hadde blitt godtatt, ville DOF-aksjonærene fått en eierandel på 11,5 prosent i Subsea 7.

Budet ble imidlertid avvist, kom det frem av samme børsmelding.

Ikke vilje til dialog

Tilbudet fra Subsea 7 utløper mandag, og et nytt tilbud kommer ikke, opplyses det i en ny børsmelding. DOF-styret konkluderte med at 35 kroner pr. aksje var under egenkapitalvurderingen forventet av styret og dets nåværende aksjonerer.

«Mens store aksjonærer i DOF Group som vi har kontaktet har uttrykt støtte til det industrielle rasjonale for sammenslåingen og attraktiviteten til egenkapitalelementet i tilbudet, har styret i DOF Group nektet å engasjere seg i dialog med Subsea 7 for dette tilbudet», skriver Subsea 7.

«Subsea 7 er ikke villig til å endre sitt tilbud uten at DOFG-styret viser vilje til å åpne for en konstruktiv dialog», står det videre.

Subsea 7 gjentar imidlertid sin overbevisning om at den strategiske rasjonalen, den industrielle logikken og attraktiviteten til til Subsea 7s aksjeandel som del av tilbudet, som de mener er i DOF-aksjonærenes beste interesse.

På vei til børs

DOF skal tilbake på Oslo Børs, og har «første» handelsdag allerede torsdag. 

1. februar ble det kjent at kreditorene i DOF begjærte selskapet konkurs, og Hordaland tingrett åpnet konkursprosess i selskapet.

Selskapets restrukturering ble ferdigstilt 22. mars gjennom en betydelig konvertering av gjeld til egenkapital.