<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fearnley ser «en ny æra»: – Kjøp disse aksjene og styr unna denne

Fearnley er ute med ny sektorrapport på havvind, plukker favorittsektor og gir én aksje 60 prosent oppside. 

Publisert 21. juni 2023
Oppdatert 21. juni 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 460 ord
ANBEFALINGEER: Magnus Solheim og Fearnley Securities kommer med sektoroppdatering på havvind. Foto: Iván Kverme

«Scenen satt for at havvindindustrien skal blomstre.»

Slik åpner en fersk sektorrapport på havvind fra Fearnley Securities med analytiker Magnus Solheim i spissen. Politiske mål for 2030 nærmer seg, og analytikerne forventer økt etterspørsel i form av nye leieområder, turbinavtaler og høy aktivitet blant skip. 

I tillegg peker Fearnley-analytikerne på at de langsiktige utsiktene ser stadig mer attraktive ut som følge av nytt momentum fra den amerikanske inflasjonsreduksjonspakten (IRA) og nullutslippsindustrien. 

Også her i Norge er momentet godt. Nylig ble Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og MDG enige om at staten skal subsidiere den første utbyggingsfasen av Sørlige Nordsjø II med 23 milliarder kroner.

Høyre er imidlertid så sjokkert at partiet sier nei til hele havvindprosjektet.

«Vi opprettholder vårt positive syn på havvindsektoren og ser flere gode investeringsmuligheter i forkant av en ny æra for havvind», skriver Solheim.

Favorittsektoren 

Tjenesteleverandører for havvind er Fearnleys toppvalg innen havvindsegmentet. 

Blant toppvalgene finner vi installasjonsselskapene Eneti i USA og norske Cadeler samt C/SOV-selskapene Integrated Wind Solutions og Edda Wind. Sistnevnte har fått justert kursmålet noe ned, men har fremdeles størst oppside i havvindporteføljen Fearnley har analysert.

«Attraktive multipler, betydelig rabatt i forhold til netto verdijustert egenkapital (NAV) og økende dagsrater som følge av en stram balanse mellom tilbud og etterspørsel, gir betydelig oppsidepotensial for selskapene vi dekker», skriver Solheim.

I tabellen under kan du se samtlige av oppdateringene på havvindaksjene.

Ingen tegn til å sakke akterut

Ørsted er Fearnleys toppvalg i utviklersektoren. 

Størstedelen av offshorekapasiteten i Europa og Nord-Amerika er allerede sikret for å nå sine mål for 2030, ifølge Fearnley, mye takket være støtte fra USA og politikere rundt om i hele verden som ønsker å nå klimamålene de har lovet velgerne sine. 

Aksjekursen i Ørsted i dag impliserer en EV/EBITDA på rundt 11 ganger 24 måneder frem i tid, sammenlignet med rundt 13 ganger i gjennomsnitt for de siste 10 årene. 

Fearnley foretrekker også Magnora, en utvikler i tidlig fase som tilbyr en blanding av vekst og inntjening. 

Motstand snart en saga blott

Turbinleverandørene har økt prisene med rundt 35 prosent det siste året, og det bidrar til lønnsomhet i denne delen av næringskjeden. 

Solheim trekker frem Vestas-aksjen i den ferske analysen og peker på at markedet allerede har priset inn det positive sentimentet som kommer fra IRA i USA og andre grønne tiltak. Vestas handler nå til en EV/EBIT på 17,5 ganger 24 måneder frem i tid, ifølge Fearnley. Det er opp fra ca. 12 ganger før pandemien og 22 ganger i 2020/21.

«Vi ser begrenset oppside i estimatene og anbefaler hold», skriver Solheim i analysen. Kursmålet på 175 danske kroner gir en nedside på 8 prosent i aksjen fra kursen i dag.