<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser 50 prosent oppside i Aker Carbon Capture

Pareto Securities oppgraderer Aker Carbon Capture fra hold til kjøp, og ser stor oppside i aksjen.

Publisert 26. juni 2023 kl. 13.58
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
BULL: Analytiker Jørgen Søvik Opheim i Pareto Securities. Thomas Bjørnflaten

 

Pareto oppgraderer Aker Carbon Capture (ACC) fra hold til kjøp, og oppjusterer kursmålet fra 17 til 20 kroner. Det kommer frem i meglerhusets nyeste analyse av ACC.

«Vi oppjusterer våre estimater for ACC på mellomlang sikt etter tildelingen fra Ørsted. ACC ser ut til å være et attraktivt satsingsområde i karbonfangstmarkedet med solid markedsdynamikk, økt tilbakestående oppdragsdekning og en god kontantposisjon.», skriver analytiker i Pareto Securities, Jørgen Søvik Opheim, og legger til: 

«Dette avhenger imidlertid fortsatt av regjeringenes forpliktelse til netto nullutslipp.»

ACC sikret nylig en milliardkontrakt fra Ørsted for å levere CCS-anlegg til Danmark. Pareto skriver at den oppjusterte tilbakestående oppdragsdekningen og den nylige Ørsted-kontrakten for fem Just Catch-enheter gir økt inntektsforutsigbarhet for selskapet. 

«Vi forventer en økning på 27/25 prosent i inntektene for regnskapsårene 2024/2025. Selskapet har en solid kontantposisjon og sterke industrielle støttespillere, noe som gir muligheter til å sikre sin del av kontraktene i karbonfangstmarkedet.», skriver Pareto.

Kursmålet til Pareto Securities er på hele 100 prosent mer enn kursmålet til Fearnley Securities. Fearnley nedgraderte ACC i forrige uke fra hold til salg med kursmål på 10 kroner. 

Ny kontrakt

Aker Carbon Capture børsmeldte også i dag at den har blitt tildelt en studie av Söderenergi i Sverige. Studien har som mål å implementere karbonfangst ved Igelstaverket, et av Sveriges største fjernvarmeverk. 

Selskapet var opp cirka 8 prosent på det meste etter den nye kontrakten, men er ned igjen nå til cirka 0,7 prosent opp intradag. Selskapet skriver selv at de ser frem til arbeidet i Sverige, men skriver ingenting om forventet omsetning eller lønnsomhet fra kontrakten.