<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår sterkt vekstpotensial for grønn hydrogenaksje

Citi-analytiker tror Plug Power kan bli en av de største leverandørene av grønn hydrogen globalt. En annen analytiker forventer en nesten åttedobling av hydrogenaksjen.

Publisert 6. juli 2023 kl. 13.51
Oppdatert 6. juli 2023 klokken 14.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 239 ord
ANBEFALER KJØP: Citigroup spår betydelig vekstpotensial for Plug Power. Foto: Plug Power

Citi-analytiker Vikram Bagri har startet dekning av Plug Power med en kjøpsanbefaling og høy risikovurdering, skriver CNBC

Kursmålet på 13 dollar tilsier et kurspotensial på 22 prosent fra onsdagens avslutningskurs.

Citi mener at Plug kan bli en av de største leverandørene av grønn hydrogen globalt, skriver nyhetstjenesten.

Analytikeren mener selskapet er godt posisjonert innenfor hydrogenøkonomien.

«Plug er et fullt integrert selskap med fokus på hydrogen som har fordelen av å være tidlig ute, ha banebrytende teknologi og skala. Dette gjør Plug godt posisjonert til å dra nytte av den økende etterspørselen etter grønn hydrogen i sektorer som er vanskelige å redusere utslippene i», skrev Bagri i en analyse onsdag. 

I tillegg fremhever Bagri at selskapet har sterke kunderelasjoner, tilstrekkelig likviditet og diversifiserte eiendeler. Plug har etablerte relasjoner med selskaper som blant annet Amazon, Walmart, Home Depot og GM. 

Økte marginer

Ifølge Bagri er selskapet på rett spor for å oppnå positive bruttomarginer i år og har som mål å overskride 30 prosent i bruttomarginer innen 2026, skriver CNBC.

«Selskapets ambisiøse vekstplaner og betydelige driftsleverage bør muliggjøre en solid økning av marginene», sa Bagri.

Basert på andre analytikeres kursmål for Plug, er det gjennomsnittlige kursmålet 18 dollar, med høyeste kursmål på 78 dollar og laveste på 7,5 dollar. Dette tilsier at analytiker med høyeste kursmål forventer en nesten åttedobling av hydrogenaksjen. 

Det skal bemerkes at aksjen har falt med nesten 14 prosent hittil i år. I tillegg har aksjen opplevd en nedgang på 40 prosent i løpet av de siste 12 månedene.