<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uventet trekk fra USAs oljelagre

Oljeprisen holder seg relativt stabil til tross for større lagertrekk enn ventet fra USA.

Publisert 6. juli 2023 kl. 17.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
STØRRE LAGERTREKK ENN VENTET: Oljeprisen holder seg relativt stabil, til tross for større lagertrekk enn ventet på forhånd. Foto: Ivan Kverme

Tall fra det amerikanske energidepartementet (EIA) viser at råoljelagrene i USA falt med 1,5 millioner fat til 452,2 millioner fat i forrige uke. Konsensus pekte ifølge Trading Economics mot et lagerfall på 1,0 millioner fat.

Bensinlagrene falt med 2,5 millioner fat til 222,0 millioner fat, mens destillatlagrene falt med 1,0 millioner fat til 121,9 millioner fat. Her pekte konsensus på 1,4 millioner fat lagertrekk for bensin og 0,3 millioner fat lagerbygging for destillater.

Oljeprisen holder seg relativt stabil på nyheten. Brent-oljen, også kalt Nordsjøolje, er ned 1,5 prosent til 75,54, mens den amerikanske WTI-oljen er ned 1,4 prosent til 70,81 dollar fatet.

Tidligere i dag kom det bevegelser i oljeprisen, da et skred av jobbtall fra USA kom inn sterkere enn ventet. Dette er av stor betydning for Federal Reserve, som ønsker seg et mindre stramt arbeidsmarked for å få ned inflasjonen, og kan tyde på at det må flere rentehevinger til.