<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forventer oljeprisen vil stige i andre halvår

Generalsekretæren i International Energy Forum spår at oljeprisen vil stige i andre halvår på grunn av økende etterspørsel.

Publisert 17:35 22. juli 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
ØKT ETTERSPØRSEL: Joseph McMonigle, generalsekretær i International Energy Forum, spår høyere oljepriser grunnet økende etterspørsel. Foto: Reuters

Joseph McMonigle, generalsekretær i International Energy Forum, forventer at oljeprisen vil stige i andre halvår på grunn av en økende etterspørsel som tilbudet vil slite med å møte, skriver CNBC.

McMonigle påpeker at oljeetterspørselen nå har nådd nivåer som var på samme nivå som før Covid-pandemien brøt ut, mens tilbudet har større utfordringer med å ta igjen. Han understreker også at frykten for en mulig resesjon er den eneste faktoren som for øyeblikket demper oljeprisene.

«For andre halvår kommer vi til å møte alvorlige utfordringer med å opprettholde tilbudet. Som et resultat vil prisene reagere på dette», sier McMonigle til CNBC.

Generalsekretæren peker på økningen i oljeprisene som et resultat av økende etterspørsel fra særlig to av de største oljeforbrukerne like etter USA, nemlig Kina og India.

Beregninger Financial Times har gjort viser at Kina alene samlet sett importerte 11,4 millioner fat olje pr. dag i første halvår, opp 11,7 prosent på årsbasis og opp 15,3 prosent fra nivåene før pandemien. Nå forventer McMonigle at India og Kina kombinert vil skape en etterspørselsøkning på 2 millioner ekstra fat olje pr. dag i andre halvår.

«Vi vil observere en markant nedgang i lagerbeholdningen, noe som vil signalisere til markedet at etterspørselen definitivt øker. Dette vil føre til at prisene reagerer.»