<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stor resultatnedgang for Vår Energi

Vår Energi leverte svake tall for årets andre kvartal. Både kontantstrømmen og omsetningen ble redusert med over 1 milliard dollar sammenlignet med samme periode året før. 

Publisert 25. juli 2023 kl. 07.04
Oppdatert 25. juli 2023 klokken 10.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
LA FREM TALL: CEO Torger Rød i Vår Energi. Foto: Ivan Kverme

 

Saken oppdateres

Vår Energi endte en omsetning på 1,4 milliarder dollar, hvilket tilsvarer en nedgang på 31 prosent fra årets første kvartal. Resultatet før skatt endte på 701 millioner dollar, en reduksjon på 45 prosent fra årets første kvartal. Nedgangen skyldes hovedsaklig lavere råvarepriser. 

Verst gikk det med kontantstrømmen som endte på 231 millioner dollar. Den ble redusert med over 1,3 milliarder dollar sammenlignet med andre kvartal i 2022. Ifølge selskapet skyldes dette en lavere omsetning og høyere skattekostnader. 

Vår Energi

(Mill.USD)2.kv./232.kv./22
Driftsinntekter1.4362.437
Driftsresultat7781.725
Resultat før skatt7011.265
Årsresultat9868

Resultatet, kontanstrømmen og omsetningen er ikke det eneste som har falt siden i fjor. Sammenlignet med andre kvartal i 2022, har produksjonen av olje og gass falt 3 prosent. Denne nedgangen var imidlertid forventet da selskapets guiding for produksjon og produksjons- og investeringskostnader for 2023 er opprettholdt.

«Vi leverer på våre strategiske prioriteringer med en vedvarende sterk sikkerhetsprestasjon, høy oppetid på opererte eiendeler, solid prisrealisering og god fremgang i utviklingsprosjektene som er planlagt å gi mer enn 50% produksjonsvekst innen utgangen av 2025.» sier Torger Rød, adm. direktør i Vår Energi.

Kunngjorde oppkjøp

I tillegg til dette kunngjorde Vår Energi i juni oppkjøpet av Neptune Energy sine norske olje- og gassressurser for å akselerere vekst og verdiskaping. 

«Avtalen om å kjøpe Neptune Energy Norway for å akselerere vekst og verdiskaping er et viktig milepæl i gjennomføringen av vår strategi. Det vil legge til skala, diversifisering og varighet til vår portefølje, styrke vår produksjonsvekst og øke fremtidig utbyttekapasitet.» sier Rød.