<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggselskap leverte over forventningene

Riggselskapet Noble Corporation leverte tall for andre kvartal natt til torsdag, og kunne skilte med en omsetning som overgikk forventingene. 

Publisert 3. aug. 2023
Oppdatert 3. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 265 ord
RESULTATER: Noble Corporation leverte natt til torsdag tall for andre kvartal. Avbildet er adm. direktør Robert Eifler.  Foto: Ivan Kverme

Selskapet leverte et justert resultat på 0,38 dollar pr aksje i andre kvartal, mot et justert resultat på 0,40 dollar pr aksje i samme kvartal i fjor, kommer det frem i selskapets kvartalsrapport natt til torsdsag.

Omsetningen endte på 639 millioner dollar i kvartalet, mot 275 millioner dollar i samme periode i fjor. Økningen skyldes i hovedsak at Noble og Maersk Drilling slo seg sammen i andre halvår i fjor og dermed får effekt i andre kvartal i år. Av den totale omsetningen, var inntektene fra kontraktsboring på 606 millioner dollar, mot 262 millioner dollar.

Det var ventet et resultat pr aksje på 0,45 dollar og en omsetning på 600 millioner dollar, ifølge Refinitiv-konsensus.

For hele 2023 forventer Noble fortsatt en omsetning i intervallet 2,35 til 2,55 milliarder dollar og et justert driftsresultat før av- og nedskrivinger (ebitda) mellom 725 og 825 millioner dollar. Dette er uendret fra tidligere guiding. Konsensusestimatene for omsetningen i 2023 ligger på 2,47 milliarder dollar.

Pr 2. august 2023 var selskapets ordrebok på 5,0 milliarder dollar, med nye kontrakter på totalt 0,8 milliarder dollar de seneste tre månedene.

«Kontinuerlig forbedring i ultradypvannsmarkedet (UDW) har drevet ordrereserven vår til 5 milliarder dollar, med flere nylige tildelinger, inkludert «Noble Faye Kozacks» 2,5-årige kontrakt i Brasil, og vi blir stadig mer positive av den økende geografiske bredden i UDW-etterspørselen over hele verden», skriver riggselskapet i rapporten.

Kontrakten med Petrobras for «Noble Faye Kozacks» forventes å starte i første kvartal 2024 og har en estimert verdi på 500 millioner dollar.

Selskapet kunngjorde også et kvartalsvis utbytteprogram, med et utbytte på 0,30 dollar per aksje, hvor første utbetaling er 14. september 2023.