<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Markant opptur i inntektene – renteutgifter slaktet bunnlinjen

Edda Wind hevet omsetningen med hele 34 prosent fra i fjor. Nedskrivninger og renteutgifter ga store tap på bunnlinjen.

Publisert 17. aug. 2023 kl. 07.08
Oppdatert 17. aug. 2023 klokken 07.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
LA FREM TALL: Kenneth Walland, administrerende direktør i Edda Wind. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Saken oppdateres

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.30

Edda Wind fikk et driftsresultat på 0,9 millioner euro i andre kvartal 2023 sammenlignet med 1 million euro samme periode året før. 

Omsetningen i perioden var 9,2 millioner euro, opp hele 34 prosent fra fjorårets 6,9 millioner. EBITDA endte på 2,7 millioner euro, opp fra 1 million euro i fjor.

Sterk ordrereserve

Edda Winds ordrereserve var 410 millioner euro ved utgangen av andre kvartal 2023.

Edda Boreas, som opprinnelig var forventet levert i andre kvartal, ble levert etter andre kvartal. C491, forventet levert i fjerde kvartal, er i rute for levering, mens C416 er forsinket til første kvartal 2024 grunnet økonomiske problemer ved byggeverftet.

«Økende renter, inflasjon og flaskehalser i forsyningskjedene har påvirket flere planlagte offshore vindprosjekter i USA og Europa, hvorav noen er utsatt. Likevel har den grønne omstruktureringen av verdens energisystemer fortsatt og styrket seg i løpet av kvartalet. Analytikere innen offshore vind forventer en betydelig vekst i energikapasiteten fra offshore vindturbiner fram til minst slutten av dette tiåret. Det forventes at over 250 C/SOVs vil være nødvendige innen 2030 for å bistå med disse, en betydelig økning fra dagens flåte på under 75 fartøy. For Edda Wind, som den ledende skipsrederen og operatøren i C/SOV-markedet, fortsetter dette å være en vekstmulighet», opplyses det i rapporten.