<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordkvartal

Andre kvartal ble tidenes sterkeste kvartal for Solstad Offshore, målt i inntekter og EBITDA. EBITDA-marginen kom inn på 49 prosent.

Publisert 24. aug. 2023
Oppdatert 25. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 326 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Offshore. Foto: Eivind Yggeseth

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.00 fredag

Solstad Offshore melder om et resultat etter skatt fra videreført virksomhet på pluss 154,9 millioner kroner i sitt andre kvartal, mot minus 316,6 millioner kroner i samme tid i fjor.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA), justert for engangseffekter, steg fra 528 til 934 millioner kroner. 

Driftsinntekter kom inn på 1.914 millioner kroner i andre kvartal, og steg fra 1.325 millioner kroner i samme periode i fjor. Både EBITDA og inntekter er rekordhøye, med en EBITDA-margin på kruttsterke 49 prosent. 

Flåteutnyttelsen var 89 prosent for fartøyene som var i drift.

Ordreinngang på 2,1 milliarder

Ordreinngangen var 2.100 millioner kroner i løpet av andre kvartal, noe som tilsvarer en «book-to-bill» på 1,1. «Book-to-bill» uttrykker forholdet mellom kontrakter som selskapet tildeles og hvor mye det spiser av eksisterende ordrebok. Er den over 1, øker ordreboken.

Solstad Offshore sluttførte 5. juli 2023 avtalen med Tidewater om salget av PSV-flåten på 37 fartøyer, en transaksjon som strategisk reposisjonerte selskapet blant verdens største eiere og operatører av AHTS- og subsea-fartøyer (CSV).

Både AHTS- og CSV-segmentet opplevde stigende rater i løpet av kvartalet, sistnevnte på tvers av regioner. I AHTS-segmentet svekket flåteutnyttelsen i spotmarkedet i Nordsjøen seg sammenlignet med andre kvartal i fjor.

– Har noen travle år foran oss

Selskapet karakteriserer offshoreaktiviteten som høy gjennom kvartal 2023, og trenden er ventet å fortsette i kvartalene fremover.

«Aktiviteten gjelder for alle typer offshoresegmenter, inkludert leting, produksjon, feltutvikling og dekommisjonering, i tillegg til havvindprosjekter. Det var imidlertid utfordrende i andre kvartal og sommersesongen som følge av at visse prosjekter ble utsatt», skriver selskapet i presentasjonen.

– Hvis vi ser nærmere på hva olje- og gasselskaper og undervannsentreprenører sier om nye feltutviklinger, E&P-investeringer (leting/produksjon), ordrebøker og markedsutsikter, kombinert med globale ambisjoner om å utvikle fast og flytende vind, er det grunn til å tro at vi har noen travle år foran oss, uttaler konsernsjef Lars Peder Solstad.

Solstad Offshore

(Mill. kr.)2.kv./232.kv./22
Driftsinntekter1.914,31.324,8
Driftsresultat629,6551,8
Resultat før skatt173,8-316,8
Resultat etter skatt154,9-316,6