<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Maner til mer oljeinvesteringer

Oljegiganten BP maner til større oljeinvesteringer i tandem med investeringer mot det grønne skiftet.

  Publisert 26. aug. 2023 kl. 15.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  MER AV BEGGE DELER: Konsernsjef Bernard Looney i BP vil ha mer investeringer i olje samtidig som det investeres i det grønne skiftet. Foto: Reuters

  Oljegiganten BP oppfordrer til større investeringer i produksjon av olje og gass for å unngå større prisoppganger mens det jobbes mot det grønne skifte.

  Det melder Reuters lørdag.

  Globale gasspriser gikk til værs i fjor ettersom Russlands angrep på Ukraina førte til store forstyrrelser i tilbudet av gass. Det igjen førte til at flere land måtte øke pengebruken knyttet til energi samtidig som man så økt bruk av kull som energikilde.

  «Vi har bruk for begge deler. Vi må ha ansvarlige investeringer i dagens energisystem og samtidig investere for å fremskynde overgangen til grønn energi», sier BP-sjef Bernard Looney, ifølge Reuters.

  Videre sier han at energiovergangen må holde tempoet fremover ettersom de globale utslippsnivåene har økt de siste årene, til tross for innsatsen som har blitt gjort for å begrense utslipp.

  Det internasjonale energibyrået IEA har tidligere uttalt at det venter global oljeetterspørsel vil øke til rekordhøye 2,2 millioner fat pr. dag i år.

  Ifølge Looney vil BP investere 40 prosent av selskapets investeringer i prosjekter relatert til det grønne skifte innen 2025 og 50 prosent innen 2030. Totalt vil det beløpe seg til mellom 55 og 65 milliarder dollar.