<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

COSL-rigger vant Equinor-anbud

Equinor valgte COSL for to riggkontrakter på norsk sokkel.

Publisert 31. aug. 2023 kl. 13.23
Oppdatert 31. aug. 2023 klokken 14.05
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 362 ord
SKAL JOBBE FOR EQUINOR: Boreriggen «COSL Innovator». FOTO: COSL

Flere riggselskaper har trolig siklet på riggkontraktene som Equinor skulle tildele, men det var COSL som stakk av med dem.

COSL er nå tildelt kontrakt for riggene «COSL Promoter» og «COSL Innovator» i henholdsvis ett og to år på norsk sokkel.

Kontraktsverdien er på til sammen rundt 369 millioner dollar. Det gir en gjennomsnittlig dagrate på 337.000 dollar, inklusive mobilisering og demobilisering.

Kontraktsverdien inkluderer også kjøring av fôringsrør, fjernstyrt undervannsfartøy (ROV), avfallshåndtering og vedlikehold av sementenheten.

I tillegg kommer opsjoner på henholsvis fire og tre år. Oppstart for kontraktene er i 2025.

– Vi har planer om å bore mange produksjons- og letebrønner i årene som kommer. Vi er glade for å sikre riggkapasitet som setter oss i stand til å levere på de høye ambisjonene våre, sier anskaffelsesdirektør Mette H. Ottøy i Equinor i en pressemelding.

Pekte på COSL

En rekke store sjettegenerasjons semirigger har forsvunnet ut fra Norge og til andre områder den seneste tiden som følge av lav etterspørsel og et relativt stille riggmarked her hjemme i år.

Allerede neste år kan imidlertid aktiviteten ta seg opp igjen, og i vår la derfor Equinor og Vår Energi ut anbud på to rigger hver. Flere har ventet at noen av de de store, utflyttede riggene etter hvert vil returnere til Norge igjen.

Tidligere i august pekte analytiker Martin Huseby Karlsen i DNB Markets på at Vår Energi og Equinor ville foretrekke mindre rigger, og pekte nettopp på COSL som et av selskapene som kunne ligge godt an i kampen om Equinor-kontraktene.

FIKK RETT: DNB Markets-analytiker Martin Huseby Karlsen mente COSL lå godt an til Equinor-anbud, og fikk rett. Foto: Iván Kverme

– Før sommeren trodde vi og de fleste andre at en del store rigger ville returnere til Norge igjen. Nå ser det imidlertid ut til at oljeselskapene vil gå for litt mindre, sa han til Finansavisen.

Han anslo da at dagratene for den type rigger ville ligge lavt på 300.000-tallet.