<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kinas oljeimport hopper 20 prosent

Kina økte oljeimporten i august med 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Publisert 7. sep. 2023
Oppdatert 7. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
LASTER AV: En VLCC oljetanker i Ningbo Zhoushan havn laster av olje. Kina økte oljeimporten i august med 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Reuters

Kinas oljeimport økte kraftig i august. Daglig strømmet det inn 12,43 millioner fat olje, det tredje høyeste nivået noensinne, til den asiatiske giganten.

Importen økte med 20,9 prosent sammenlignet med juli, og var opp 30,9 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i fjor. Så langt i år har importen steget med 14,7 prosent til 379 millioner tonn, det skriver Reuters.

«Raffinerioperasjonene øker kontinuerlig,» sa Xu Peng analytiker for raffinerte produkter i analysehuset JLC.

August har historisk vært en travel periode i Kina med sommerferie og reiser. De siste årene har dog dette uteblitt, på grunn av strenge koronarestriksjoner.

«August er høysesong for bensinetterspørsel i løpet av sommerferien, og siden dette er den første ferieperioden etter pandemien, er reiseetterspørselen spesielt høy,» sa Peng.

Dystre utsikter

Imidlertid er den generelle utsikten for Kinas økonomi fortsatt dyster. Skuffende økonomiske tall og gjeldsproblemer i de største eiendomsselskapene har fått investorer over hele verden til å svette. Landet har til og med sluttet å rapportere om ungdomsledigheten.

«Begynner vi å se et tap der, peker det mot en alvorlig finanskrise,» sa Danske Bank-analytiker Allan von Mehren i august.

Kina er verdens største importør av olje og en økonomisk krise i landet vil gi utslag på oljeprisene.