<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny DNO-sjef begynner i dag

Christopher Spencer overtar sjefsstolen i DNO med umiddelbar virkning. Bjørn Dale fortsetter som rådgiver i seks måneder.

Publisert 8. sep. 2023
Oppdatert 8. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
BYTTER SJEF: DNO-styreleder Bijan Mossavar-Rahmani har pekt ut Christopher Spencer som ny DNO-sjef. Avtroppende sjef Bjørn Dale i forgrunnen. Foto: Iván Kverme

 

DNO-styret har utnevnt Christopher Spencer til selskapets nye toppsjef, går det frem av en børsmelding sendt ut torsdag kveld. 

Bjørn Dale går av som del av en planlagt ledelsesendringsprosess som ble startet i fjor. Han har sittet i sjefsstolen siden mai 2014, men begynte i selskapet som juridisk direktør i september 2011. 

NY DNO-SJEF: Christopher Spencer. Bildet er tatt i 2012. Foto: Iván Kverme

Dale vil være rådgiver for DNO i juridiske og kommersielle spørsmål i seks måneder fra Spencer tiltrer – det vil si fra og med i dag, fredag 8. september.

Spencer har vært driftsdirektør (COO) i DNO siden 2021. Han har vært i selskapet i seks år, og har tidligere vært toppsjef i Rocksource og hatt roller i Royal Dutch Shell og BP.

– Chris vil sørge for sterkt lederskap samtidig som DNO bygger opp sin posisjon i Nordsjøen, selv om han fortsetter å være fullt engasjert i driften av vår virksomhet i den kurdiske delen i Irak og Elfenbenskysten. Han er ikke bare «hands-on», han er «hands-in», sier styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i en kommentar.