<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Begynner LNG-streik i Australia

Chevron kom ikke til enighet med fagforeningene i Australia, og fredag morgen begynte streik på Gorgon- og Wheatstone-anleggene. Disse står for om lag 7 prosent av verdens produksjon av LNG.

Publisert 8. sep. 2023
Oppdatert 8. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
STREIK: LNG-anlegg i Australia går ut i streik fredag morgen. Foto: Bloomberg

Forhandlingene mellom energiselskapet Chevron og fagforeningene i Australia ble gjenopptatt fredag morgen, skriver Reuters.

Partene kom imidlertid ikke til enighet, der det fremdeles er avstand mellom partene på viktige punkter. Fagforeningene har meldt at de planlagte streikeaksjoner på LNG-anleggene startet klokken 13 Perth-tid, som er klokken 07:00 fredag morgen norsk tid.

De første streikene begynte på Chevrons Gorgon- og Wheatstone-anlegg for eksport av flytende naturgass (LNG).

Markedene følger utviklingene i streikesituasjonen tett, da Chevrons Gorgon- og Wheatstone-anlegg ifølge Bloomberg leverte til sammen omtrent 7 prosent av verdens LNG-produksjon i fjor.

TTF-prisene i Europa steg over 7,8 prosent på nyheten fredag morgen.

«Chevrons forhandlingsytelse har vært den mest inkompetente innsatsen fra noen arbeidsgiver fagforeningen har hatt med å gjøre i løpet av de siste 5 årene, og våre medlemmer har fått nok,» uttalte Offshore Alliance, en gruppe som representerer to store fagforeninger, i et innlegg på Facebook.

«Det er game on, Chevron.»

Chevron uttalte på torsdag at selskapet vil jobbe seg gjennom forhandlingsprosessen mens det søker resultater som er i ansatte og selskapets interesser, samt at det vil fortsette å ta skritt for å opprettholde sikker og pålitelig drift i tilfelle det skulle skje forstyrrelser ved anleggene.

Fagforeningene vil begynne med delvise streiker på fredag, for deretter å trappe opp til full 24-timers streik fra 14. september ved Chevrons anlegg - Gorgon, Wheatstone Downstream og Wheatstone Platform, meldes det.