<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Et selskap vi er veldig glade i

Storebrand-forvalter Hans Thrane Nielsen har tatt flere grep den siste måneden, og trekker frem en fornybar-favoritt.

Publisert 12. sep. 2023 kl. 12.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord

 

Storebrand Norge er et av de eldste aksjefondene i det norske markedet, og torsdag denne uken er det 40 år siden første kunde tegnet seg. Siden den gang har fondet klart en gjennomsnittlig, årlig avkastning på 11,4 prosent.

Satser på fornybart

I Børsmorgen tirsdag ble Hans Thrane Nielsen, som har forvaltet Storebrand Norge siden juli 2021, spurt om hvilke endringer han har gjort i fondet den siste måneden.

– Vi har gjort én stor sving i Cadeler, som skal levere installasjonsskip til alle vindmøllene vi skal sette opp i Nordsjøen. Selskapet vil få en nesten oligopolistisk stilling i markedet utover på 2020-tallet – og inngangsbarrierene er høye, trakk forvalteren frem som én av flere disposisjoner.

– Dette er et selskap vi er veldig glade i, og som vil tjene mye penger når det får alle skutene på vannet. Særlig 2024-30 tror vi blir veldig gode år, fortsatte han.

Utsolgt to år frem

Det danske havvindselskapet la i slutten av august frem sterke tall for første halvår. Resultatet før skatt ble tredoblet fra samme periode i fjor, med en topplinjevekst på nesten 60 prosent.

Cadeler eier to skip for transport og installasjon av havvindturbiner, og disse skal oppgraderes med nye kraner i løpet av høsten. Samtidig er fire nye skip under bygging, med levering i 2024 og 2025.

Selskapet sitter nå med en ordrebok på 1,22 milliarder euro, mot 547 millioner euro i august i fjor.

– For neste år og året etter er vi «fully booked», så vi ser på 2027 og videre fremover, sa konsernsjef Mikkel Gleerup til Finansavisen i kjølvannet av kvartalsrapporten.