<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aasland lover mer havvind: – Jeg har en veldig klar ambisjon

Publisert 15. sep. 2023 kl. 17.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 102 ord
15.09.2023 Fredag fikk olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) en ny utbyggingsplan for et gassfelt kalt Eirin på pulten sin. Vi diskuterer det og havvind i dette intervjuet. For nå forbereder staten runde to i norsk havvind, det som skal komme etter Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Men må det bare mer og mer subsidier til når vi ser hvordan ingen ville by på britenes nyeste vindauksjon til havs, samtidig som Equinor kastet håndkleet med Trollvind i det samme området utenfor Bergen som ministeren nå ser på?

Fredag fikk olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) en ny utbyggingsplan for et gassfelt kalt Eirin på pulten sin. Vi diskuterer det og havvind i dette intervjuet. For nå forbereder staten runde to i norsk havvind, det som skal komme etter Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.

Må det bare mer og mer subsidier til når vi ser hvordan ingen ville by på britenes nyeste vindauksjon til havs, samtidig som Equinor kastet håndkleet med Trollvind i det samme området utenfor Bergen som ministeren nå ser på?

– Jeg har en veldig klar ambisjon om å lyse ut et område i nord veldig raskt, sier Aasland.